Bredenoord viert honderdste Battery Box

Bredenoord heeft de vloot flink uitgebreid met batterijsystemen. Het bedrijf heeft nu ruim 100 Battery Boxen in vermogens van 15 tot 600 kW en daarmee storageoplossingen geschikt voor iedere klus. In de bouw bijvoorbeeld, maar zeker ook op festivals en andere grote evenementen.

Welke Battery Box de juiste is, is uiteraard afhankelijk van de situatie. De inzet van een batterijoplossing is vaak een combinatie van andere technieken, bijvoorbeeld met reeds aanwezige energiebronnen zoals een netaansluiting, gensets, of een zonnepark. Met de Battery Box kan Bredenoord een (lokale) smart grid creëren, waardoor optimaal met de beschikbare energie wordt omgegaan, CO2, NOx en geluidsemissie dalen en brandstof wordt bespaard. 
 
Hybrideoplossingen
Jaap Fluit, CEO van Bredenoord: “Om ons heen zien we dat er veel mooie nieuwe oplossingen ontwikkeld worden voor tijdelijke energiezekerheid, Bredenoord zelf pioniert volop mee. Vaak zien we nog een kloof tussen de nieuwe technologieën en de grootschalige toepasbaarheid in de praktijk. De kracht van Bredenoord is om die kloof te dichten met producten die in de praktijk goed schaalbaar zijn, bruikbaar en direct inzetbaar.’’ Bredenoord ziet de inzet van batterijsystemen als een zeer belangrijke stap in de mobiele energietransitie. We zijn daarom ook blij dat we de 100ste batterij in onze vloot hebben mogen verwelkomen. De komende tijd zal de vloot Battery Boxen nog verder worden uitgebreid. Daarnaast werken wij aan andere energieoplossingen van de toekomst, zoals waterstof.
 
Festivals
De inzet van batterijen, stand alone of samen met andere opwekkers, maken evenementen en festivals op eenvoudige wijze duurzamer. Batterijen zorgen ervoor dat aggregaten minder vaak hoeven draaien, waardoor er ook minder geluidsoverlast en uitstoot is.
 

Tue, 14-June-2022 10:58

Algemene voorwaarden | privacy statement