Breepark en Livingprojects brengen landmark in het Bredase landschap tot leven

Donderdag 17 juni 2021
Groots dromen en vooral ook gewoon doen. Het is die instelling die maakt dat Breepark groeide van bouwkeet in de weide tot een bruisende evenementenlocatie. Al sinds de opbouw van het complex werd Livingprojects nauw betrokken bij de ontwikkeling van het vrijetijdsgebied. Livingprojects mocht het terrein van Breepark zowel binnen als buiten voorzien van de laatste innovaties op het gebied van ledverlichting. Dat resulteerde niet alleen in de grootste en nieuwste evenementenlocatie van Zuid-Nederland, maar ook in een nieuwe landmark in het landschap van Breda.

In 2018 opende Breepark na jaren van plannen en ontwikkelen haar deuren. De start van het geheel nieuwe vrijetijdsgebied bracht een divers aanbod met zich mee. Het doel? Dat iedereen kan doen wat hij of zij leuk vindt. Mede om die reden zocht Breepark voor het hele complex naar veel sfeer en beleving, maar ook naar een compleet geïntegreerd systeem waarmee de medewerkers van Breepark zelf die sfeer met één druk op de knop ‘aan’ kunnen zetten. Livingprojects vertaalde alle plannen in samenwerking met het team van Breepark, de architect en de interieurontwerpster naar een technische realisatie. Een uitwerking die vandaag de dag goed zichtbaar is, dankzij de immense gevel die als een zogenoemde landmark, een iconisch herkenningspunt, al van grote afstand blikken vangt. 

Creatieve en technische transformatie
De gevel is slechts één van de vele creatieve en technische transformaties die Livingprojects Breepark mocht geven. Het volledige complex, waaronder de aanrijroute, het evenementenplein, de evenementenhal van 8.300 m2, de entree en kinderspeelpark Kabonk, werd voorzien van innovatieve led-oplossingen. In de foyer pronkt zelfs een waar lichtkunstwerk aan het plafond: een immense custom-made kroonluchter waarmee bezoekers met een persoonlijke boodschap verwelkomt worden. Het doel? Een evenementenlocatie met een beleving die enerzijds naadloos aansluit bij de visie van Breepark en anderzijds volledig is te personaliseren naar de huisstijl van de klant: de organisator van een evenement. 

Michael Sebregts, directeur van Livingprojects: “De ambities van Breepark gaan hand in hand met dat waar Livingprojects voor staat. Wij vinden het gaaf als we een omgeving kunnen creëren die echt verrast. Met behulp van geavanceerde technologieën hebben we bij Breepark een concept weg gezet dat echt waarde toevoegt aan Breepark als vrijetijdsgebied en de evenementen die daar worden georganiseerd. Voor ons is het dan ook een feest geweest om samen te werken met het team van Breepark. Waarmee we niet alleen Breepark als merk boosten, maar ook het hele complex kunnen aanpassen op de identiteit van de klanten van Breepark. In de huidige tijd is dat een enorm waardevolle tool.”

Eenvoudige aansturing en maximale connectiviteit
Hoewel het voor de klanten bij Breepark vooral het plaatje aan de buitenkant is dat telt, zit de kracht van de oplossing die Livingprojects voor Breepark bedacht ook in het deel dat onzichtbaar is voor de bezoeker. Het compleet geïntegreerde systeem biedt de medewerkers van Breepark namelijk maximale connectiviteit. Initiatiefnemer en Algemeen Directeur van Breepark, Henry Martens vertelt over het gemak van de aansturing: “Breepark is de grootste en nieuwste evenementenlocatie in het Zuiden van Nederland. Wij zijn enorm blij met de connectiviteit van de verlichting tussen de verschillende zones die we hebben. Hierdoor is het mogelijk om op zo’n enorm complex als Breepark alle aansturing van het licht vanaf één locatie te regelen. De permanente verlichting in onder andere onze evenementenhal maakt het bovendien ontzettend gemakkelijk voor organisatoren om met één druk op de knop een specifieke sfeer tot stand te brengen. Wanneer potentiële klanten langskomen zien ze meteen wat ze kunnen verwachten en hoeveel mogelijkheden de locatie biedt.” 

Een indrukwekkend portfolio
Het opvallende evenementrenterrein leverde Breepark inmiddels al een indrukwekkend portfolio van evenementen op. De afgelopen jaren kozen namen als Talpa, K3, EndemolShine, Mercedes, Radical Redemption, Tiësto en talloze andere namen voor Breepark als locatie voor een evenement. 

Benieuwd naar deze landmark?
Wie nieuwsgierig is geworden naar de locatie, kan het complex alvast virtueel bezoeken via: www.bezoekopafstand.nl/breepark