Broadcast Rental gaat voor DTC AEON TX als wireless 4K/UHD programma

Broadcast Rental, de toonaangevende Nederlandse verhuurder in Hilversum, is een samenwerking aangegaan met Videosys Broadcast en DTC om hun RF-systeemondersteuning voor de 4K/UHD verhuurbranche verder te ontwikkelen.

GP Slee, CEO van Broadcast Rental, licht toe, “4K/UHD is een groeimarkt en we denken dat de combinatie van de DTC AEON camera-back transmitter met ondersteuning van DTC en Videosys Broadcast de beste aanpak is om mogelijkheden in deze groeiende markt te benutten. We hebben daarom aanzienlijke investeringen gedaan in de door die bedrijven ontwikkelde systemen, waarmee we nieuwe opwindende kanten van 4K sport- en entertainmentproductie kunnen verkennen.” 
 
DTC’s AEON-transmitter staat bekend om de ongeëvenaarde RF en beeldkwaliteit. Daarnaast viel de keuze op DTC en Videosys Broadcast vanwege het hoge niveau van ondersteuning en dienstverlening. De AEON transmitter, samen met de specifieke op de applicatie gerichte aanpassingen door Videosys, is de enige transmitter die zowel 2Ghz als 7Ghz in één pakket biedt zonder dat RF-modules moeten worden gewisseld. De transmitter biedt verder een indrukwekkend aantal mogelijke upgrades, zoals return vision en talkback. Dit levert enorme besparingen op voor gebruikers, zowel qua kosten als qua tijd.  

Colin Tomlin, CEO van Videosys Broadcast, voegt hieraan toe, “We zijn er trots op onze samenwerking met Broadcast Rental. Ze zijn leidend in hun branche en hebben een uitmuntende staat van dienst, niet alleen op het gebied van RF, maar met het hele scala aan broadcastdienstverlening.  4K is  de grootste groeimarkt en zowel Videosys als Broadcast Rental zijn in een goede positie om hun dienstverlening uit te breiden naar de hele sector.”

JP Delport, DTC Vice President Broadcast Sales, bevestigt dit, "We zijn diep onder de indruk van het initiatief van Broadcast Rental en Videosys om AEON TX op te nemen in de belangrijkste productiesystemen. De grote variëteit aan mogelijkheden van AEON maakt het mogelijk voor klanten van Broadcast Rental om produktiedoelstellingen te realiseren die daarvoor onbereikbaar waren, en zo nieuwe klanten te vinden en aan zich te binden.”

De ervaring en unieke kwaliteiten van Broadcast Rental zijn de afgelopen jaren bij talrijke internationale producties ingezet. Voorbeelden hiervan zijn sportevenementen als de Olympische Spelen en de WK en EK voetbal. Daarnaast hebben vooraanstaande bands gebruik gemaakt van Broadcast Rental zoals U2 bij hun Joshua Tree World Tour en de Rolling Stones in Cuba.
 

Wed, 25-July-2018 16:16