Broadcast Rental investeert in nieuwe 4K apparatuur

De vraag naar draadloze apparatuur en Ultra HD-4K televisie zal ook in de toekomst sterk blijven groeien. Broadcast Rental, specialist in turnkey oplossingen en verhuur van specialistische apparatuur, ziet bij nationale en internationale klanten een stijgende vraag naar dergelijke apparatuur. Het bedrijf uit Hilversum is al jaren pionier op dit gebied en heeft nu haar 4K- en IP-assortiment uitgebreid met apparatuur van Sony, Canon, EVS, Ross en DTC voor de 4K draadloze camerazenders. Met deze investeringen is het mogelijk om de infrastructuur en apparatuur voor complete 4K/UHD producties aan te bieden.

Broadcast Rental was al een van de eerste bedrijven in Nederland die investeerde in 4K en Ultra HD apparatuur. CEO Geert-Paul Slee: “Destijds waren we nog pioniers op dit gebied en nu zien we dat die ontwikkeling zich doorzet. Daarom investeren we stevig en kunnen we onze klanten op nog grotere schaal bedienen met complete mobiele producties en regiesets. In onze visie willen we de link zijn die voorziet in de hardware en software wensen van de broadcastindustrie. Deze investering draagt daar aan bij.”

DTC draadloze 4K zenders
Om 4K zenders te kunnen testen is ook geïnvesteerd in een 4K ENG camera. De 4K SONY PXW-Z450 camera is – als eerst in Nederland - voorzien van een CANON CJ14x 4.3 lens. Geert Paul: “We gebruiken graag een ENG camera omdat de audio in deze camera’s ideaal is voor draadloos gebruik. Tevens hebben we samen met HF prints een ontvanger ontwikkeld die in het audioslot van de camera past zodat we de populaire WZ zender ook in de ENG camera kunnen ontvangen. In combinatie met onze DTC AEON 4K transmitter is de camera dus uitstekend in een live multicamera setting te gebruiken. Daarnaast merken we dat collega-bedrijven terughoudend zijn met de aanschaf van traditionele ENG camera’s ten faveure van large sensor camera’s. ENG-camera’s hebben echter veel voordelen, met name in de flexibiliteit van het filmen, je bent sneller en meer wendbaar.“

EVS
Speciaal voor 4K/UHD producties heeft Broadcast Rental ook geïnvesteerd in drie nieuwe EVS XT4K servers, die bovendien geschikt zijn voor High Dynamic Range (HDR). Met deze servers is het mogelijk om per machine flexibel 4 kanalen 4K/UHD bronnen te realiseren, bijvoorbeeld ten behoeve van live slow-motion, highlight montages of 4K/UHD registraties. Daarnaast kun zijn deze servers ook in te richten als een ChannelMax server. De server heeft dan 12 HD/SDI kanalen in plaats van de bij de XT[3] bekende 8 kanalen.

Flypacks/MCR
Tenslotte werd voor projecten op locatie geïnvesteerd in een ROSS Ultrix-FR5 144x144 router. Geert Paul: “Wij worden veel gevraagd voor projecten op locatie in binnen en buitenland waar tijdelijk een mobiele productie of regieset nodig is. De router vormt dan het hart van de productie. Met de Ultrix FR5 kunnen we snel en vooral heel compact routerfunctionaliteit bouwen. De Ultrix is een 12G router die 4K/UHD videobronnen aankan. De router is uitgerust met alle mogelijke opties waaronder Madi ondersteuning. Verder heeft hij op dit moment 8 verschillende multi-viewer uitgangen. De gehele router is in een 15 units hoge flightcase gemonteerd. Dit scheelt bouwtijd maar natuurlijk ook energie- en transportkosten. Met de FR5 kunnen we tevens IP-producties aan en - zoals we
tegenwoordig vaak zien - hybride producties die deels met IP en deels SDI werken.”

Voor de aanschaf van de ROSS Ultrix FR5 werd gebruikt gemaakt van de diensten van Diginet.

Fri, 12-October-2018 15:03