Canon breidt multi-cameraconfiguraties uit met firmware-update voor XF605

Dinsdag 16 augustus 2022
Canon Europe heeft een firmware-update aangekondigd voor de XF605. De firmware v1.0.1.1 biedt broadcasters en content creators die werken met de XF605 – een professionele videocamera ontworpen voor solo-shooters – nog meer veelzijdige opnamemogelijkheden voor een nog hogere efficiëntie en kwaliteit. 

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar live- en remote-producties voegt deze nieuwe firmware-update het Canon XC-protocol toe, waardoor de XF605 samen met andere compatibele Canon-producten kan werken binnen een multi-cameraopstelling. Door de hoge prestaties van deze camera te combineren met geavanceerde netwerktechnologieën, kunnen broadcasters de XF605 naadloos in hun opstellingen integreren en ISO, diafragma, Custom Picture en AF van alle camera’s vanaf één centraal punt instellen. Firmware v1.0.1.1 biedt ook een nieuwe 4K Intra 60P/50P opnamemogelijkheid naast XF-AVC Intra 410Mbps, waardoor een lichtgewicht codec van hoge kwaliteit ontstaat die helpt om de opslagkosten te minimaliseren en de bestandsoverdracht te versnellen.

Verbeterde videomogelijkheden
Dankzij Canon’s Dual Pixel CMOS AF kunnen gebruikers nu ook profiteren van de voordelen van AF met gezichts- en oogdetectie en van tracking[i] bij zowel fast- als slow-motion opnamen – perfect voor het vastleggen van snelle actiescènes. Voor nog meer opnamemogelijkheden voegt de firmware-update nu ook ondersteuning voor vertical shooting toe, een functie die voor het eerst beschikbaar was bij de EOS C70. Dit is ideaal voor narrowcasting, wanneer content creators 4K-opnamen in portret-oriëntatie moeten maken. Voor een eenvoudige bediening in de verticale opnamemodus veranderen de weergave en het menuscherm van oriëntatie.