De Polar 8 van HK Audio: je geluid in pole position

Woensdag 24 augustus 2022
Met de POLAR 8 voegt HK Audio aan hun populaire POLAR-serie een volledig uitgerust actief full-range kolomsysteem toe. De POLAR 8 heeft  dezelfde indrukwekkende geluidsesthetiek als zijn grote broers, de POLAR 10 en POLAR 12, en voelt zich overal thuis waar flexibiliteit en perfect geluid vereist zijn. Uiterst compact en uitgerust met Bluetooth TWS (True Wireless Stereo), waarmee twee Neodynium-luidsprekers eenvoudig en zonder kabels als een echt stereostreamingsysteem kunnen worden gebruikt, schittert het zuilensysteem met kracht en expressiviteit.

De POLAR 8 combineert uitstekende geluidskarakteristieken met een ongecompliceerde bediening, waardoor de gebruiker de eenvoudigste weg naar het beste geluid bewandelt. Uitgerust met een krachtige 1200 watt klasse D eindversterker, bereikt hij een volledig dynamisch bereik met minimale vervorming, wat zorgt voor een stabiel, consistent geluid bij elk volume met superieure vermogensreserves. Met zijn 120° x 45° dekkingshoek zorgt de POLAR 8 voor een uiterst gelijkmatige, evenwichtige en aanwezige geluidsversterking zonder storingen, een vol geluid op de dansvloer en in de voorste rijen, een conversatievriendelijk volume aan het einde van de zaal en maakt hij extra podiummonitoren in de meeste gevallen overbodig.

De zuil
In het POLAR 8 kolomelement werken zes krachtige 2,5" neodynium luidsprekers met 1" spreekspoelen in een gebogen kolomopstelling. Met spreidingshoeken van 120° x 45° zorgen ze voor een zuiver en gelijkmatig geluid, zelfs in moeilijke of lage ruimtes. Door het weglaten van de afstandhouder kan de kolom nog flexibeler worden gebruikt, bijv. op hoge podia.

De subwoofer
Dankzij een speciale metalen kastversteviging ("Anti-Resonance Bracing") zorgt de lage-resonantie kast voor een droge en nauwkeurige basweergave. De 8" subwoofer is uiterst compact, geoptimaliseerd voor kleinere footprints en is gemakkelijk te transporteren.

Geintegreerde mixer 
De geïntegreerde driekanaals mixer inclusief master volumeregeling biedt twee kanalen met XLR/jack combo-aansluiting voor microfoons en lijnsignalen (bijv. mixers, keyboards) en een AUX-kanaal met RCA so ckets voor DJ-apparatuur of mp3-spelers, waarmee tegelijkertijd ook Bluetooth-audio kan worden geregeld. Voor de meeste toepassingen met microfoon, keyboard of DJ-apparatuur is dus geen externe mixer nodig. Een gebalanceerde uitgang is beschikbaar voor het doorgeven van het signaal naar een andere POLAR 8, mengtafel, monitorsystemen of een extra subwoofer. Krachtige microfoonvoorversterkers zorgen voor meer gain, zelfs bij zwakke microfoons. Met de regelaars Sub Level en Treble kan het totale geluid in een handomdraai aan de plaatselijke omstandigheden of persoonlijke smaak worden aangepast.

Meer informatie via: https://www.algambenelux.be/blog/2022/7/11/hk-audio-launches-the-polar-8-put-your-sound-in-pole-position