De Radiofabriek opent livestream videostudio op Media Park

Woensdag 15 juni 2022
Het Hilversumse mediabedrijf De Radiofabriek heeft op het Media Park in Hilversum een derde studio geopend. Naast online radio- en podcast faciliteiten biedt De Radiofabriek nu ook faciliteiten voor video livestreaming. De Radiofabriek speelt hiermee in op de ontwikkeling dat radio- en podcastmakers steeds vaker een camera laten meedraaien tijdens hun opname of liveshow. 

Lars Schotanus, directeur De Radiofabriek: “We merken dat audio en video steeds meer naar elkaar toegroeien. Zo wordt YouTube, opvallend genoeg, al veel gebruikt om podcast te ‘luisteren’. Omgekeerd zien we ook al videoshows, die het audio van hun opnames als podcast aanbieden. Hier spelen we met deze nieuwe multifunctionele streaming studio op in!”

Naast podcast met beeld, of vodcast, kan de studio op het Media Park ook worden ingezet voor interactieve webinars, talkshows, tv-opnames of online events.

De Radiofabriek
De Radiofabriek is hét productiehuis voor online radio en podcast. Vanaf het Media Park in Hilversum verzorgt het bedrijf complete audioproducties en helpt bedrijven en organisaties zo goed mogelijk hun verhaal te vertellen.