ESNS-zaterdag ondergaat metamorfose

Er waait een frisse wind door de zaterdag van ESNS. Een aantal van de vaste onderdelen op deze dag heeft een andere plek en vorm gekregen en met de verhuizing van de conferentie naar het nieuwe Groninger Forum als locatie is er meer ruimte in de Oosterpoort, voor zowel de voorbereiding van het avondprogramma als de verschillende bezoekersstromen. Daarnaast zijn er nieuwe onderdelen aan het conferentieprogramma toegevoegd, kunnen delegates een uur eerder Noorderslag binnen dan reguliere bezoekers, is er tijdens Noorderslag een netwerk ruimte gecreëerd voor muziekprofessionals en vinden de IJzeren Podiumdieren plaats in de grote zaal van de Oosterpoort, in de aanloop naar Noorderslag.

De conferentie op zaterdag krijgt een gloednieuwe jas: deze gaat namelijk plaatsvinden in het splinternieuwe en indrukwekkende Forum Groningen. Tijdens de conferentie zal ESNS een groot aantal ruimtes van het gebouw gebruiken tijdens de conferentie. Tevens worden er meer dan voldoende exclusieve netwerkplekken gerealiseerd. Dit ontlast tevens de drukke voorbereiding op het avondprogramma in de Oosterpoort op de zaterdag, en biedt de organisatie de mogelijkheid de conferentie met een aantal uren te verlengen waardoor het naadloos aansluit op Noorderslag. Op de zaterdag is De Oosterpoort dus niet langer het conferentie centrum van ESNS, maar verhuist in haar totaliteit naar het Forum Groningen, op een steenworp afstand van Eurosonic Air en de diverse locaties van ESNS Extra.

Vlaanderen Boven 
In samenwerking met Dutch Music Export en Poppunt België wordt op de zaterdag in het Forum Groningen een focusprogramma georganiseerd, gericht op de uitwisseling van Nederlandstalige muziek tussen Nederland en Vlaanderen. Hiervoor worden verschillende programma-onderdelen georganiseerd, zoals één-op-één-speedmeetings, netwerk-recepties, panels, en een speciaal netwerkdiner.

IJzeren Podiumdieren naar Noorderslag
De IJzeren Podiumdieren, de jaarlijkse vakprijs van de VNPF voor de Nederlandse podia, vond voorgaande jaren plaats in de Stadsschouwburg. Vanaf de aankomende editie vindt deze besloten uitreiking en diner plaats in de grote zaal van de Oosterpoort van 17:00 tot 19:00 uur, in aanloop naar Noorderslag.  

Speciaal conferentie ticket voor jonge muziekprofessionals
Voor komende editie zijn er een beperkt aantal Young Professional tickets vrijgegeven. Muziek professionals tot en met 25 jaar kunnen een zaterdag conferentie registratie aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Zaterdag conferentie met Noorderslag kost €90,-, en zaterdag conferentie zonder Noorderslag €45,-.  Bij het ophalen van de registratie zal om legitimatie worden gevraagd om de leeftijd aan te tonen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.esns.nl.

Delegates Hub tijdens Noorderslag
Tijdens Noorderslag wordt er een speciale delegates hub gerealiseerd in het hart van het evenement, midden in de Oosterpoort. Deze ruimte is exclusief toegankelijk voor delegates, pers en artiesten. Zij krijgen hier de kans om zich tussen de optredens door even terug te trekken en collega's uit de muziekindustrie te treffen.

In vogelvlucht de nieuwe tijden en locaties voor de ESNS-zaterdag.

10:00 - 18:00 ESNS Conferentie (Forum Groningen)
17:00 - 19:00 IJzeren Podiumdieren (Oosterpoort)
18:00 - 19:00 Exclusieve vroege toegang voor ESNS-delegates (Oosterpoort)
 

Mon, 25-November-2019 12:18

Algemene voorwaarden | privacy statement