Epson voor Guido Weijers

Net als voorgaande jaren wilde Guido Weijers iets unieks in zijn Oudejaarsconference. In de zomerperiode werden dan ook al de eerste ideeën besproken. Na een eerste aanzet vanuit Guido Weijers is leverancier Beambrothers aan de slag gegaan om de ideeën te vertalen. Als belangrijk onderdeel van de show is gekozen voor een Holo Gauze. Dit is een speciaal geweven gaasdoek met een hoger contrast dan standaard gaasdoek, en vormde het uitgangspunt van het nieuwe decor. In verband met de continu variërende afstanden in de theaters werd gezocht naar een projector die krachtig genoeg was om het gehele gaasdoek vanaf de voorzijde te projecteren. Door met twee projectors te werken bleef er genoeg speelruimte over. 

Edwin Zeegers (Beambrothers): “Omdat de projectoren voor op het podium in het decor verwerkt moesten worden waren we op zoek naar een projector die muisstil is, weinig warmte afgifte heeft en uiteraard voldoende output. Onze eerdere ervaringen met Epson waren positief, dus zijn we meteen gaan testen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de Epson EB-1755-U in combinatie met de Epson ELPLU04 groothoek zoom lens, geleverd door Fairlight.”

De blend tussen de 2 projectoren is gemaakt met een Modulo Pi media player, waar ook alle beelden en audio files mee werden afgespeeld. De voorstelling is in 70 verschillende theaters te zien geweest.

Meer info: www.beambrothers.nlwww.fairlight.nl
 

Fri, 25-January-2019 12:24