Extended Reality bij AED Studios

Woensdag 22 juli 2020
Vanaf september biedt AED Studios in Lint de mogelijkheid aan tv-, film- en eventproducers om gebruik te maken van een hoogtechnologische XR studio. Extended reality (XR) is de overkoepelende term voor virtual reality (VR), augmented reality (AR), mixed reality (MR) en andere immersieve technologieën. In de XR studio kunnen de fysieke en de digitale wereld op een perfecte manier met elkaar verbonden worden en dit geeft nieuwe, uitgebreide en unieke mogelijkheden voor audiovisuele producties. 

De XR Studio is een partnership tussen verschillende gespecialiseerde Europese bedrijven (AED Display, MalfMedia, AV Wizard, by Lex Concept Design Control en Eurogrip) die Studio 4 in het Lintse mediacomplex hebben voorzien van een hoogtechnologische XR setup. Door middel van premium LED-schermen (vloer en zijwanden), real-time rendering door krachtige mediaservers, camera tracking systemen en streaming faciliteiten is de installatie onmiddellijk gebruiksklaar voor interactieve bedrijfspresentaties en voor opnames van film en tv-programma’s. 

Door de samenwerking van de verschillende partners die in elk onderdeel van dit project over de grootste expertise beschikken, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Film- en televisiemakers krijgen toegang tot de beste technologie om hun productieproces efficiënter te maken met minder beperkingen. De events industrie kan in de XR Studio presentaties, meetings en product lanceringen naar een hoger niveau tillen dankzij de samensmelting van de realiteit en de virtuele wereld. De technologie creëert hierdoor een unieke beleving voor de kijker.

Glenn Roggeman, CEO van AED group: “We richten ons met deze technologie op een breed spectrum van audiovisuele producties. Filmproducenten kunnen hier speciale scenes en effecten draaien, televisiemakers kunnen interactieve sport- en fictieprogramma’s of shows creëren met een virtueel publiek, bedrijven kunnen hun meest ambitieuze ideeën omzetten in wervelende presentaties of commercials. Door de mogelijkheid van ‘set extension’ kunnen we op een unieke manier virtuele beelden, effecten of elementen in real-time toevoegen aan het beeld en ook de mensen die in realiteit op de set staan worden intuïtief ondergedompeld in een totaalbeleving. Wereldwijd zijn er slechts enkele dergelijke studio’s beschikbaar, en we zijn trots dat we dit nu ook in België kunnen aanbieden. Onze klanten krijgen nu toegang tot dezelfde technologie die reeds ingezet is in Hollywood producties zoals The Mandalorian, Nighthawks, Starwars, enzovoort.”

In de maand augustus kunnen potentiële gebruikers kennis maken met de nieuwe technologie tijdens zes live demodagen (13-14, 20-21 en 27-28 augustus). Inschrijven kan per mail naar info@aedstudios.com