Feestelijke opening nieuwe locatie Broadcast Rental

Broadcast Rental, specialist in turnkey oplossingen en verhuur van specialistische apparatuur, heeft zijn intrek genomen in een nieuw bedrijfspand in Hilversum. Op deze nieuwe locatie is een Master Control Room ingericht die een dark fiber connectie heeft met de Mediagateway op het Media Park. Het pand is op 11 december feestelijk geopend.

De oude locatie was te klein geworden voor Broadcast Rental, dat een snel groeiende hoeveelheid nationale en internationale klanten heeft. CEO Geert-Paul Slee: “We zijn enorm blij met deze locatie aan de Nieuwe Havenweg. We kunnen hier niet alleen al onze wagens en apparatuur goed stallen, maar ik ben vooral trots op onze splinternieuwe MCR. De MCR is tijdens dit F-1 seizoen in gebruik genomen. Hier vandaan controleren, monitoren en versturen we de verschillende signalen van vijf klanten tijdens elke F1 race. Ook ondersteunen we onze collega’s op locatie. We hebben in de MCR de mogelijkheid om elk apparaat op het circuit te benaderen. Of het nu in Australië, Europa, Azie of Amerika is. Inmiddels zijn we ook in gesprek met anderen voor gebruik van deze ruimte.”

De groei van Broadcast Rental uitte zich onlangs ook in de investering van een groot scala aan apparatuur van Sony, Canon, EVS, Ross en DTC voor 4K draadloze camera zenders. Met deze investeringen is het mogelijk om de infrastructuur en apparatuur voor complete 4K/UHD producties aan te bieden.
 

Wed, 12-December-2018 12:22