Grass Valley lanceert EDIUS X Version 10.20

Grass Valley heeft onlangs versie 10.20 van zijn EDIUS X-editingpakket uitgebracht. Aan de software zijn een aantal echt handige functies toegevoegd. Zoals altijd ontvangen EDIUS X-gebruikers de update naar versie 10.20 gratis. EDIUS X versie 10.20 bevat de volgende nieuwe functies:

Bestandsconversie op de achtergrond in Bin
EDIUS X maakt het mogelijk om gemakkelijk bestandsconversies uit te voeren naar verschillende formaten als achtergrondprocessen terwijl u doorgaat met bewerken en aan een project werkt. 

Selectiefunctie voor ProRes RAW-color space
EDIUS X detecteert automatisch de juiste color space bij het importeren van ProRes RAW-materiaal.

Tabblad Job Monitor
EDIUS X biedt nu een uitgebreide GV Job Monitor met meer functies, waaronder een extra "Job" -tab om achtergrondtaken te bekijken.

H.264-bestandsexport met behulp van NVIDIA GPU
Naast Intel QuickSync profiteert EDIUS X nu ook van compatibele NVIDIA GPU's bij het coderen van H.264 / AVC. 

Snellere processing
EDIUS X versnelt H.265-decodering, waveform generation, bewerkingen in complexe projecten en het renderen van geneste reeksen. EDIUS X versnelt de initialisatie van plug-ins en laadt projecten met een groot aantal QuickTitler-titels sneller.

Uitgebreide formaatondersteuning
EDIUS X ondersteunt Sony α1 8K XAVC HS-bestanden, Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 RAW- en IPB-bestanden, evenals Apple ProRes RAW-bestanden die zijn opgenomen met Panasonic DC-S1H / ATOMOS NINJA V.

Uitgebreide ondersteuning voor colors pace
EDIUS X behoudt de sRGB-, DCI-P3- en P3-D65-color spaces bij het importeren en exporteren van MOV / MP4-bestanden en behoudt de color space van de originele clip bij het converteren naar verschillende bestandsindelingen.

Uitgebreide metadata-ondersteuning
EDIUS X toont nu metadata van MOV / MP4-bestanden in de prullenbak, terwijl het on-screen display de tijdlijntijdcode, brontijdcode en gebruikersbit tegelijkertijd kan weergeven.

Uitgebreide exportondersteuning
EDIUS X kan MP3-audiobestanden exporteren. Er is nu een optie beschikbaar om geëxporteerde bestanden automatisch in de prullenbak te importeren. De EDIUS X Workgroup-versie biedt ook uitgebreide MXF-bestandsprofielselectie in de MXF-exporterinstellingen.

Mync-update
Mync is ook bijgewerkt met alle nieuwe EDIUS X-formaten en biedt extra importinstellingen en verbeterde exportopties. Naast H.264 en H.265 kan de gebruiker nu ook bestanden exporteren als Grass Valley HQX en Apple ProRes.

Meer informatie op www.edius.nl 
 

Mon, 17-May-2021 09:58

Algemene voorwaarden | privacy statement