HK Audio presenteert FINEO

Maandag 16 oktober 2023
Met de FINEO-serie presenteert HK Audio een nieuwe, brede productfamilie voor professionele vaste installaties binnenshuis - met uitgebreide accessoires, eenvoudige integratie en uitstekende geluidskwaliteit. Moderne installaties moeten eenvoudig zijn, een breed scala aan mogelijkheden bieden en maximale flexibiliteit bij de integratie. Tegelijkertijd moet het veilig en duurzaam zijn en perfecte geluidsresultaten opleveren. Uiteraard tegen een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. Samen met installatieprofessionals met jarenlange ervaring heeft HK Audio op basis van deze specificaties en door veel klantverzoeken de nieuwe FINEO-serie ontwikkeld: veelzijdige, slimme oplossingen "Made in St. Wendel" voor professionele installaties in muziekclubs, theaters en karaoke bars, conferentieomgevingen, gebedshuizen, evenementencatering, gemeenschapscentra en auditoria.

Speciaal voor gebruik in sportlocaties en multifunctionele zalen zijn alle luidsprekers uit de FINEO-serie gecertificeerd om te voldoen aan de strenge eisen van de Duitse norm voor sportfaciliteiten (DIN 18032-3). Vanwege de hoge prestaties en het hoogwaardige geluid is FINEO ook bij uitstek geschikt voor meeslepende audio, meerkanaalssystemen en Power Hi-Fi.

Voor FINEO biedt HK Audio DSP-presets voor Lab.gruppen IPX en LEA Professional, evenals Filter Sheets voor veel andere DSP-platforms, die rechtstreeks kunnen worden gedownload van de FINEO-productpagina op www.hkaudio.com. Simulatiegegevens in GLL-formaat voor EASE en EASE FOCUS 3 zijn ook beschikbaar op de productpagina, evenals gedetailleerde installatie-instructies, aanbestedingsdocumenten en vele andere details over alle producten.

Passieve midden/hoog units
Voor een optimale verspreiding in alle "posities" heeft elke FINEO Mid/High-unit (behalve de FO 5) een draaibare HF-hoorn, al bekend uit de professionele touringproductfamilie CONTOUR X.

FINEO FO 5
Flexibele, ultracompacte 5"/1" coaxiale luidspreker, ook geschikt voor wand- en plafondmontage

FINEO FO 8
Compacte, eenvoudig te integreren luidspreker met 8" woofer

FINEO FO 10
Compromisloze prestaties in compacte afmetingen met 10" woofer

FINEO FO 12
Klassieke en populaire driverreeks met 12" woofer voor geluid met volledig bereik en krachtige middentonen in het systeem

FINEO FO 15
Extra low-end en meer vermogen met 15" woofer - Meest krachtige Mid/High-Unit van de serie

Passieve subwoofers
Optimaal integreerbare, krachtige subwoofers voor volumineus en krachtig geluid. De grootformaat basreflexkanalen zijn beschermd tegen vreemde voorwerpen. Uitsparingen voor kabelgeleiding vergemakkelijken installatie dicht bij een muur. Alle vliegbare modellen kunnen ook onder een lichte neerwaartse hoek worden gemonteerd, zodat ingegooide vreemde oorwerpen er eenvoudig uit kunnen vallen.

FINEO FO S112
Zeer compacte 12" subwoofer. Zeer eenvoudig te integreren dankzij compacte kastafmetingen.

FINEO FO S112 F
Vliegbare versie van de FO S112, kan standaard worden geïnstalleerd met U-beugel of 4x M8

FINEOFO S118
18" subwoofer die de lage frequentie-uitvoer van elk FINEO-systeem verlengt, voor rijke bassen en krachtig geluid

FINEO FO S112 F
Vliegbare versie van de FO S118, kan standaard worden geïnstalleerd met U-beugel of 4x M8

FINEOFO S218
Krachtigste subwoofer uit de serie met dubbele 18" drivers en laagste grensfrequentie van 33 Hz