Highlite International presenteerde nieuwe producten op Prolight + Sound

Donderdag 28 maart 2024
Van 19 tot 22 maart vond Prolight + Sound 2024 plaats in de Messe Frankfurt en Highlite International, dat dit jaar haar 30-jarig bestaan viert, maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal nieuwe producten van hun merken Infinity, Showtec, DAP, DMT, Showgear en Wentex te presenteren.

Van Infinity introduceerde Highlite maar liefst vier nieuwe IP65-gecertificeerde Raccoon-modellen: drie Pars (P7/7, Junior P4/7 en Junior P7/4) en een strobe/wash combo (S420/4). De P7/7 is een RGBCALDB par van hoge kwaliteit die beschikt over zeven speciale 7-kleuren LED’s met veelzijdige modi voor maximale helderheid en maximale kleurkwaliteit. De Junior P4/7 is een compactere versie van de P7/7 met vier speciale 7-kleuren LED’s. Dan is er nog de Junior P7/4; ook deze heeft een compacte behuizing en gebruikt zeven 4-kleuren LED’s. Ook bij deze fixture is het mogelijk om te kiezen tussen maximale helderheid of maximale kleurkwaliteit.

De S420/4 maakt ook deel uit van de Raccoon-familie. Deze zeer krachtige stroboscoop/wash-combinatie heeft 420 RGBW LED’s voor wash-effecten met een helderheid tot 30.400 lumen, terwijl de stroboscoopeffecten worden geproduceerd door 32 CW LED’s die meer dan 70.000 lumen kunnen produceren!

Showtec introduceerde de IP65-gecertificeerde Titan Strobe FLEX FX, een fixture die een nieuw perspectief biedt op stroboscooplampen. Hij bestaat uit acht krachtige LED pods, compleet met kabels en een bijbehorende controller. Elke stroboscoop pod is voorzien van een 100-watt CW COB LED met daaromheen 12 individueel regelbare 2-watt RGBW LED’s. Deze combinatie maakt stroboscoopeffecten samen met full-colour LED-ringeffecten mogelijk waarmee je iets unieks kunt creëren.

Andere nieuwigheden van Showtec waren de recente uitbreidingen van de ACT-serie met de Flood 200 RGBAL - ontworpen voor theatertoepassingen, de Par 200 W RGBAL en de Par 200 W CW/WW - beide veelzijdige spots voor binnen, en de Par 200 W UV - een fixture dat ideaal is voor toepassingen waar fluorescentie essentieel is.

De gloednieuwe Showtec Octostrip FLEX Set werd ook geïntroduceerd. Dit is een lineair LED-fixture dat bestaat uit acht LED-lichtbalken, acht kabels en een controller. De krachtige RGBW LED’s zijn in staat om een breed spectrum van nauwkeurige, levendige kleuren te produceren met subtiele overgangen of krachtige, pulserende kleurveranderingen, en dankzij de IP65-classificatie kunnen deze creatieve verlichtingseffecten ook buiten worden gebruikt.

Van DAP maakten Frigga (een éénkoloms actief PA-systeem), de lichtgewicht NRG-serie actieve en passieve PA-luidsprekers en de nieuwe TA digitale versterkers hun opwachting. Frigga bestaat uit een subwoofer en een kolomluidspreker en is ontworpen voor allerlei soorten muzikale toepassingen en presentaties. Hij heeft microfoon- en lijningangen en is uitgerust met Bluetooth 5.0 met ondersteuning voor True Wireless Stereo. De NRG-serie biedt praktische oplossingen voor permanente en mobiele toepassingen met full-range luidsprekers en subwoofers. De actieve versies hebben ingebouwde DSP, microfoon- en lijningangen en Bluetooth 5.0 met TWS. En er zijn maar liefst zes nieuwe TA digitale versterkermodellen met vermogens die variëren van 4x 450 watt tot 4x 3400 watt. Elk model is een lichtgewicht klasse D touringversterker met DSP in een compact ontwerp dat slechts 1U rackruimte in beslag neemt.

De nieuwe schermen uit de Alpha-serie van DMT waren ook te zien op Prolight + Sound. De A2.6i en de A1.9i zijn HD LED-schermen met pixel pitches van respectievelijk 2,6 mm en 1,9 mm. Beide modellen zijn ontworpen voor indoor gebruik en zijn voorzien van een lichtgewicht behuizing die verbindingen onder een hoek tussen -5 en +10 graden mogelijk maakt, waardoor gebogen schermen snel en eenvoudig kunnen worden gecreëerd. Het onderhoud via de voor- of achterkant maakt de panelen ook ideaal voor vaste installaties.

Showgear is een merk dat zich richt op producten en accessoires voor podium- en studiogebruik en op Prolight + Sound presenteerde men een aantal handige producten. Dit waren onder andere unieke oplossingen zoals de Levelling Clamp voor het compenseren van schuine montagepunten, de Heavy Duty Tent Clamp met 500 kg WLL, de praktische Tree & Pole Mounting Bracket voor het monteren van fixtures aan een boom of paal, en een Angled Arm Coupler voor perfecte horizontale truss montage.

De creatieve textieloplossingen van Wentex bieden een aantal producten waarmee snelle en efficiënte designopstellingen kunnen worden gerealiseerd voor alles van conferenties en beurzen tot professionele podium- en studio-omgevingen. Op Prolight + Sound werden nieuwe producten gepresenteerd, waaronder een Case for FOH Kit en meer accessoires voor het Pipe & Drape-systeem en SET Frame Modules. De gehele Highlite-stand was zelfs geconstrueerd met behulp van Wentex SET Frames.

Highlite viert dit jaar haar 30-jarig bestaan en de continue betrokkenheid bij de entertainmentindustrie is duidelijk zichtbaar. Niet alleen in de nieuwe producten die het bedrijf blijft introduceren, maar ook in de creatie van unieke shows zoals die te zien waren op Prolight + Sound en het in eigen beheer uitgegeven Spotlight Magazine dat de nieuwste producten uitvoerig bespreekt. Beide shows en het Spotlight Magazine zijn online te vinden op www.highlite.com/nl/news/base/highlite-at-prolight-sound-2024-celebrating-30-years.html .