Highlite International presenteert Showtec Phantom 12R Hybrid en Phantom 250 Spot

Vrijdag 9 juli 2021
Highlite International presenteert twee nieuwe toevoegingen aan hun Showtec Phantom-serie, de Phantom 12R Hybrid moving head en de Phantom 250 Spot, een zeer heldere 250-watt LED-spot moving head voor binnenlocaties. De Phantom 12R Hybrid wordt toegevoegd als de krachtigste armatuur tot nu toe en wordt gepositioneerd als de top-of-the-line van de Phantoms, tegen een prijs die zeer concurrerend is.

Phantom 12R Hybrid
De Phantom 12R Hybrid is een veelzijdige hybride moving head met een 300-watt ontladingslamp die tot 8600 lumen produceert. Hij is uitgerust met gemotoriseerde zoom, die een bundelhoek genereert van 2,2° tot 48,8°, focus, frost en stroboscoopfunctie. Twee overlappende prisma’s van 8 en 24 facetten kunnen gelijktijdig worden gebruikt, waardoor zeer dynamische projecties ontstaan. Samen met de gemotoriseerde zoom en/of het prisma, een metalen gobowiel met 17 statische gobo’s en een tweede gobowiel met 8 afneembare, roterende glazen gobo’s plus open is het mogelijk om talloze unieke gobo-morphing effecten te creëren. Een kleurenwiel met 12 dichroïde kleuren plus wit zorgt voor de nodige levendige kleuren. Hoewel het mogelijk is de armatuur handmatig te bedienen via bedieningsknoppen en een grafisch display op het toestel, is de meest waarschijnlijke en handige manier gebruik te maken van de 14 of 18 DMX-kanalen van de Phantom 12R Hybrid. De handmatige bediening kan echter onontbeerlijk zijn bij het controleren van fouten in kabels of aansturing.
Ondanks zijn sterke lichtopbrengst en aantal mogelijke effecten is hij met 55x32x22 cm nog steeds vrij compact en weegt hij slechts 16 kg. De Phantom 12R Hybrid is eenvoudig te installeren met de Quicklock-beugels. De optionele W-DMX (externe module, apart verkrijgbaar) beperkt de wirwar van kabels in je truss en voorkomt lange kabeltrajecten in grote zalen. De 12R Hybrid is zeer stevig en gebouwd met materialen van hoge kwaliteit. Hij kan het best veilig worden vervoerd in de speciale koffer voor 2x Phantom 280 Hybrid/12R Hybrid. Twee stuks plus kabels en accessoires passen perfect en zijn goed beschermd in deze stevige en road worthy flightcase.

Phantom 250 Spot
Dan de Phantom 250 Spot. Deze nieuwe top-of-the-line 250 Watt LED moving head is uitgerust met zes statische metalen gobo’s en één bi-roterende glazen gobo plus open. Hij heeft twee prisma’s (5-facet lineair en 6-facet circulair) en twee frost filters, die samen op één wiel zijn geplaatst en worden aangestuurd via één DMX-kanaal. Twee kleurenwielen met zeven kleuren plus wit zijn eveneens ingebouwd. Het tweede kleurenwiel is uitgerust met drie correctiefilters: CTB (kleurtemperatuur blauw), CTO (kleurtemperatuur oranje) en ½ CTO, zodat elke kleur met drie tinten kan worden aangepast. Maar er is nog meer! Gemotoriseerde zoom- en focusfuncties die alles tussen een scherpe, gefocusseerde lichtbundel tot een breed, zacht wash-effect mogelijk maken, handmatige en DMX-bediening, W-DMX als optie en Quicklock-beugels voor eenvoudige installatie maken deze krachtige moving head compleet. Ondanks zijn krachtige LED en omvang aan opties is hij met 35x22x51 cm vrij compact en weegt hij slechts 18 kg, waardoor hij nog steeds gemakkelijk te installeren is.
De Phantom 250 is ontworpen en solide geconstrueerd om een betrouwbare partner te zijn voor indoor shows en zalen en hij presteert daardoor uitstekend, elke keer dat je hem gebruikt.

Meer informatie via www.highlite.com