IBIT en Safesight bundelen krachten om evenementen nog veiliger te maken

Een professionele veiligheidsorganisatie is de sleutel tot een geslaagd evenement. Veiligheid is altijd een gedeelde verantwoordelijkheid, dus een gedegen voorbereiding en duidelijkheid over rollen, verantwoordelijkheden en taken zijn cruciaal. Om organisaties te helpen hun kennis en kunde te borgen in de dagelijkse praktijk, bundelen het Duitse Trainingscentrum voor Crowd & Safety Management IBIT en het Nederlandse safety management platform Safesight hun krachten.

Sabine Funk, managing director IBIT: “Het organiseren van een evenement stelt hoge eisen aan de praktische competenties van alle stakeholders. Kijk maar naar de huidige coronacrisis. Je ziet nu heel goed welke skills nodig zijn om een evenement op een veilige manier te organiseren. Het is onze missie om de evenementenindustrie verder te professionaliseren en te standaardiseren door middel van innovatieve onderwijs- en veiligheidsconcepten. En dat is waar Safesight om de hoek komt kijken. Het is een logische en zeer welkome aanvulling op ons team. Met dit platform zijn onze opdrachtgevers in staat om alle afspraken, voorschriften en veiligheidsplannen eenvoudig te implementeren in hun dagelijkse praktijk.”

Het juiste moment
De samenwerking tussen IBIT en Safesight had niet op een beter moment kunnen komen. De opgelegde coronamaatregelen worden langzaam teruggeschroefd en evenementen worden op termijn ook weer toegestaan. En zoals bij alle veiligheidskwesties, roept dit een aantal vragen op. Hoe bereidt een organisatie zich hierop voor? Hoe informeer en betrek je alle stakeholders? Hoe waarborg je dat je aan alle eisen en protocollen voldoet? En hoe toon je dit aan? Al deze procedurele en organisatorische vraagstukken kunnen worden opgelost met de kennis en ervaring van IBIT en het safety management platform van Safesight.

Edo Haan, oprichter en CEO van Safesight: "Het is onze missie om het meest praktische - hassle free - safety management platform te ontwikkelen dat bestaat. En in vier jaar hebben wij ons ontwikkeld van een ‘app voor muziekfestivals’, naar een compleet cloudbased platform dat alle veiligheidsprocessen binnen organisaties op een eenvoudige en toegankelijke manier borgt. Naast evenementen en festivals ondersteunen we ook congrescentra, stadions, overheden en bouwbedrijven. Ons platform in combinatie met de kennis en ervaring van een gerenommeerde partij als IBIT, stelt organisaties optimaal in staat om goede en veilige evenementen te organiseren. En niet onbelangrijk: dat kunnen ze ook aantonen.”

 

Mon, 17-August-2020 09:25

Algemene voorwaarden | privacy statement