In gesprek met ATARA FILM - Creatieve dromenjagers

Met dank aan LaCie gingen we in Berlijn in gesprek met Robert Morgenstern (oprichter en directeur) en Alexander Haßkerl (oprichter en Director of Photography) van de internationale filmproducent ATARA FILM. Het werd een gesprek over hun werkwijze, het geheim van een goede productie en de rol van techniek daarbij. 

ATARA FILM heeft al de nodige nationaal en internationaal aansprekende producties op haar naam staan. De meest recente documentaire ‘Einmannland’ (Eénmansland) is voor de Duitse televisie gemaakt. “We zijn er bijzonder trots op dat deze productie genomineerd is voor de Grimme-Preis 2018, een van de belangrijkste Duitse TV-prijzen”, vertelt Robert Morgenstern. Een productie van ATARA die internationaal hoge ogen heeft gegooid is ‘Wild New Zealand’, een documentaire in drie delen die is uitgezonden door TV-stations in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Nieuw Zeeland en elders. “We zijn er trots op dat we meegewerkt hebben aan deze grootschalige samenwerking tussen de BBC en onze Duitse partners NDR/doclights in Hamburg. Sam Neill is echt een kei in het vak, en we waren blij dat hij het verhaal van ‘Wild New Zealand’ vertelt als narrator. Naast nationale prijzen, zoals de Deutscher Naturfilmpreis 2017 en Best Cinematography Award op het Green Screen Festival 2017, zijn we twee keer genomineerd voor de internationale International Emmy Awards for Outstanding Cinematography: Documentary en Outstanding Narrator.” 

‘Fado’, ATARA’s eerste project samen met Stick-Up Films, heeft prijzen gewonnen op meerdere internationale filmfestivals. “Verder hebben we onlangs ‘Symphony on Skis’, een nieuwe outdoor- en sportdocumentaire, afgerond. Deze volgt inspirerende skitalenten van het hart van de Southern Alps in Nieuw Zeeland naar de kust van de Stille Oceaan. Die is beschikbaar als stream of download op Amazon UK en Vimeo. Sinds de oprichting van ons bedrijf vier jaar geleden hebben we het voorrecht gehad overal ter wereld prachtige ervaringen op te doen, en bijzonder getalenteerde en fascinerende mensen te ontmoeten.” 

De ondersteuning van LaCie
LaCie maakt al 25 jaar betrouwbare opslagapparatuur en ondersteunt op die manier de film community al een kwart eeuw lang. Het bedrijf biedt snelle producten die de workflow aanzienlijk vereenvoudigen en zorgt ook nog eens dat die producten mooi en degelijk zijn, aangezien wordt gewerkt met creatives die vaak reizen. LaCie wil filmmakers helpen om mooie verhalen te maken en de filmmakers van ATARA, waar het in dit verhaal over gaat, zijn daar een uitstekend voorbeeld van.

Producten die de mensen achter ATARA o.a. gebruiken zijn:
-          LaCie 12big 120 TB (incl. vijf jaar Rescue Service)
-          DJI Copilot (incl. drie jaar Rescue Service)
-          LaCie Rugged USB-C (incl. drie jaar Rescue Service)

De Rescue Service hopen ze vooral níet nodig te hebben, maar mocht ATARA toch onverhoopt te maken krijgen met dataverlies, dan kunnen ze dus aankloppen bij LaCie voor deze unieke service.

Meer informatie op www.lacie.com 

HET COMPLETE VERHAAL LEES JE (GRATIS) HIER: http://blocks.mvmm.nl/images/pdf/10356.pdf

Mon, 23-July-2018 15:47