Infinity Signature Serie geïnstalleerd in MIMIK


Het nieuwe culturele centrum MIMIK, gelegen aan de IJssel, is uitgerust met een aantal professionele theaterverlichtingsarmaturen van Infinity. TS-260C7 Profile Engines uitgerust met TLT-1230 Zoom lenzen en Irissen, TF-260C7 Fresnels met barndoors en TCYC-7 Cycloramas werden door Rolight gebruikt om de gewenste verlichting te leveren.

In het nieuwe MIMIK in Deventer zijn een theater, vier filmzalen en een grand café samengevoegd tot een culturele ervaring. MIMIK is erg toegankelijk en de hele dag geopend. Het programma heeft als doel bezoekers telkens weer te verrassen. MIMIK borduurt voort op het succes van filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. Door beide te combineren met een gastvrije horecagelegenheid ontstaat een levendige ontmoetingsplek voor de huidige en toekomstige generaties. Het theater is voorzien van een inschuifbare tribune en kan met één druk op de knop worden omgetoverd tot een feestzaal van 162 m². Gelegen aan de IJssel bieden de foyer en de bar op de eerste verdieping een prachtig uitzicht op de omgeving.

Om de juiste binnenverlichting in de bioscoopzalen en theaterzaal te implementeren, is Rolight gevraagd om de benodigde apparatuur te adviseren, te leveren en te installeren. Zij hebben gekozen voor de Infinity Signature Series TS-260C7 Profile Engine- en TF-260C7 Fresnel-armaturen die passen bij de professionele omgeving van MIMIK. In totaal werden 50 TS-260C7 Profile engines gecombineerd met 50 Infinity TLT-1230 15-35°Zoom lenzen en 50 Infinity Irissen om de verlichting in de ruimtes te verzorgen. Ze werden aangevuld met 22 TF-260C7 Fresnel-armaturen, uitgerust met Barndoors. Negen Infinity TCYC-7 Cyclorama-armaturen werden toegevoegd voor talloze mogelijkheden qua achtergrondverlichting in het theater.

Samen met het bekende Franse verlichtingsbedrijf Robert Juliat heeft Highlite International BV de Infinity Signature Series ontwikkeld om een high-end professionele verlichtingsoplossing te bieden. Met hun zeer nauwkeurige en gekalibreerde kleuren bieden alle armaturen in de serie een CRI van meer dan 96, wat garant staat voor natuurlijke en levendige kleuren. Verfijnde temperatuur- en lineariteitsdriftcompensatie voor alle leds en diverse professionele implementaties zoals 16-bits virtueel dimmen en RGB-, CMY- en HSI-kleurregeling worden gebruikt om het maximale uit de lampen te halen. Het speciaal ontworpen stille koelsysteem garandeert een veilige werking van de 260-watt Lumiled kleurenengine in de TS-260C7- en TF-260C7-armaturen en staat in voor een leven lang optimale prestaties voor technisch personeel, performers en bezoekers van MIMIK.
 

Fri, 26-March-2021 16:23

Algemene voorwaarden | privacy statement