Infinity en Showtec presteren op zomers openluchtfestival

Vrijdag 15 oktober 2021
Infinity Furion S401 Spots, iW-1915 RGBW wash moving heads en Showtec Helix S5000 Q4 RGBW LED wash fixtures werden met succes ingezet op prachtige buitenlocaties tijdens een zomerfestival in de Algarve in de zuidelijke regio van Portugal. De fixtures waren perfect in staat om de specifieke intenties van de uitvoerders waar te maken en de artiesten uitstekend te ondersteunen.

Geopalcos is een tweejaarlijks evenement dat tot doel heeft kunst, wetenschap en natuur in het Geopark-gebied in het zuiden van Portugal (de Algarve) met elkaar te verbinden. Kunstenaars en wetenschappers worden uitgedaagd hun vaardigheden en deskundigheid te combineren en natuurliefhebbers kunst en wetenschap te laten ontdekken, kunstliefhebbers door de natuur en over paden van kennis te leiden en het publiek zich te laten relateren aan hun kennis via natuurlijke en kunstmatig gecreëerde schoonheden in hun omgeving. Tussen 29 mei en 12 september 2021 werd het publiek bij 10 gelegenheden, op verschillende locaties, uitgenodigd om deel te nemen aan dialogen tussen traditie en creativiteit/innovatie, om nieuwsgierig rond te lopen en de Portugese samenleving, gastronomie en streek te (her)ontdekken, en om deel te nemen aan verschillende initiatieven: voorstellingen, interactieve installaties, zintuiglijke paden en ervaringen, concerten, tentoonstellingen, disciplinaire kruisingen, theatercreaties, debatten, workshops, enzovoort.

Om de intenties van het festival kracht bij te zetten, had Highlite's Portugese distributeur Lagotronics zes van Infinity's high-end Furion S401 Spots, acht Infinity iW-1915 RGBW wash moving heads en acht Showtec Helix S5000 Q4 RGBW Outdoor LED Wash fixtures geleverd aan Nuno Lourenço van audiovisueel leverancier Stageteam in Messines de Baixo. Op 26 juni traden op de prachtige buitenlocatie van Pedreira de Grés, in Vale Fuzeiros, artiesten Vítor Bacalhau, Ricardo Martins en de studenten van de Escola Secundária de Silves op in “Fado & Blues - o casamento na Pedreira” (de bruiloft in Pedreira), een show waarin Amerikaanse blues en country samenkwamen met fado en traditionele Portugese muziek, als uitnodiging aan het publiek om zich over te geven aan kunst, wetenschap en natuur. De verlichtingsapparatuur werd opgesteld om de natuurlijke schoonheid van de omgeving te benadrukken en een passende ambiance te creëren voor de artiesten tijdens hun optreden. De volle en levendige kleuren van de fixtures slaagden er prima in een nog dieper gevoel van beleving te creëren, zowel voor het publiek als voor de artiesten.