KINK krijgt gelijk: FM-frequenties opnieuw verdeeld in 2023

De door de minister ingestelde noodverlenging van drie jaar voor commerciële FM-frequenties is door de rechtbank van Rotterdam vernietigd. Daarmee heeft de rechter KINK in het gelijk gesteld. Het radiostation KINK was en is van mening dat de verlenging van vergunningen ongegrond en disproportioneel is. De van oorsprong beoogde datum van 1 september 2022, de datum waarop de huidige vergunningen aflopen, is praktisch niet haalbaar, dus komt er een echte noodvoorziening tot 1 september 2023. Voor die tijd dienen de frequenties verdeeld te zijn door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Blij
“Wij zijn enorm blij met deze uitspraak”, aldus algemeen directeur Jan Hoogesteijn van KINK. “De noodverlenging van drie jaar was een ongekende en niet te verdedigen afscherming van de radiomarkt. KINK is een serieuze nieuwkomer en kijkt uit naar verdere mededelingen over hoe de overheid de herverdeling vorm gaat geven. We gaan uit van een open en transparante verdeelmethode waarbij het geluid van KINK een eerlijke kans krijgt op distributie via FM, nog altijd goed voor twee derde van de landelijke beluistering”.

Geduld
Of KINK nou ook echt op FM komt, is dus even afwachten: het ministerie van Economische Zaken moet nu bekend gaan maken hoe de frequenties precies verdeeld zullen worden. Je kunt er als KINK-luisteraar vanuit gaan dat we het scherp in de gaten houden en dat we alles op alles zullen zetten om er voor te zorgen dat je KINK vanaf 1 september 2023 op FM kunt ontvangen!Wed, 20-July-2022 13:05

Algemene voorwaarden | privacy statement