Kunstmin Dordrecht investeert in Robe T1's

Schouwburg Kunstmin in Dordrecht heeft geïnvesteerd in Robe's T1 Profile LED moving heads. De verkoop – verzorgd door Robe’s Benelux-distributeur Controllux – vond plaats net voordat de pandemie de industrie in maart 2020 stillegde. Nu, met de heropening aan de horizon, wil het theater meer T1’s aan de inventaris toevoegen om hun verouderde 2K’s op de FOH-brug te vervangen.

Hoofd verlichting Bart Meester en hoofd techniek en facilitaire zaken Martijn Lohuis waren beiden betrokken bij deze laatste investering in Robe. Bart is al 15 jaar hoofd verlichting van de zaal. Het volgde op een andere set T1's, LEDWash 300+'s en LEDBeam 150's die in 2019 werden gekocht voor M3, een volledig flexibele 'kale vloer'-ruimte bij Energiehuis, een opnieuw ontworpen oud elektriciteitscentralegebouw dat nu gewijd is aan cultuur en kunst. Deze levendige, multifunctionele locatie met meerdere zalen wordt gebruikt door verschillende promotors en organisaties. M3, de grootste ruimte, wordt geprogrammeerd en beheerd door het team van Schouwberg Kunstmin. Los daarvan zijn ook in andere zalen en ruimtes in het Energiehuis diverse Robe armaturen te vinden die de afgelopen jaren door Controllux zijn geleverd.

Ze beschikten over wat oudere bewegende lichten voordat de acht Robe T1-profielen en enkele LEDBeam 150's in 2019 arriveerden, maar deze moesten worden vervangen door iets moderners en duurzamers, dus keken ze naar verschillende opties. Bart en de crew gebruikten regelmatig Robe-producten in M3. Vóór de upgrade van die locatie in 2019 waren dit LEDWash 300's en 600E Spots die er nog steeds zijn en nog altijd prima werken - nu ondersteund door nieuwere armaturen in de vorm van LEDWash 300+s. Ook zagen ze steeds vaker verschillende Robe-producten op de Kunstmin met rondreizende producties, zo erg zelfs dat ze er zelf een wilden kopen!

De T1-profielen werden voornamelijk gekozen vanwege het kleurengamma, waaronder wit plus het "uitstekende kleurmenging- en sluitersysteem", merkte Erik op, terwijl Bart eraan toevoegde dat de zoom een andere belangrijke factor was, net als bij de LEDBeam 150 FW's (Fresnel Wash), die tegelijk besteld zijn. De zoom vergroot de veelzijdigheid van de LEDBeam 150 aanzienlijk en biedt een zeer vloeiende dekking met gelijkmatige randen en superieure kleurhomogenisatie.

De prijs van de LEDBeam 150 FW's was ook erg aantrekkelijk, dus 16 hiervan voegden zich bij de acht T1-profielen voor de grote zaal van Kunstmin. De aanwezigheid van deze nieuwe bewegende lichten heeft al geleid tot snellere bouw en efficiëntere technische perioden, wat in combinatie met de betere kwaliteit van het licht heeft geleid tot een zichtbare verbetering in de manier waarop producties kunnen worden verlicht.

Bart en Martijn vermelden ook dat Robe cross-verhuur - als ze de aantallen voor een show moeten verhogen - gemakkelijk is omdat er veel Robe in verhuurvoorraad in omloop is door heel Nederland dankzij het harde werk en de vasthoudendheid van Controllux. 

Tue, 14-September-2021 09:51

Algemene voorwaarden | privacy statement