LUMIX BGH1, spiegelloze box-systeemcamera voor video-opnames en livestreaming

Panasonic kondigt met trots de DC-BGH1 aan, de eerste LUMIX DSLM box-systeemcamera die het merk op de markt brengt. De nieuwe LUMIX BGH1 is gebaseerd op het Micro Four Thirds-systeem en kan daardoor profiteren van de vele mogelijkheden die het uitgebreide assortiment verwisselbare lenzen biedt. Bovendien is alle technologische kennis toegepast die Panasonic heeft opgedaan tijdens de ontwikkeling van professionele filmcamera's, camcorders en de LUMIX GH-serie. Nu er naast de traditionele vorm van uitzenden steeds meer streamingmogelijkheden komen, introduceert Panasonic de LUMIX BGH1, een eenvoudig te installeren camera met veel uitbreidingsopties waarmee meerdere camera's kunnen worden bediend. De camera biedt uiteenlopende gebruiksmogelijkheden, zoals opnames met drones, IP-afstandsbediening, livestreaming en meer.

1. Professionele videokwaliteit door hoge gevoeligheid en een groot dynamisch bereik
De nieuwe LUMIX BGH1 heeft een Live MOS Sensor van 10,2 megapixels met Dual Native ISO-technologie en de Venus Engine. Dual Native ISO is een technologie die naadloos twee circuits met verschillende ISO-waarden kan overbruggen. Dit is een technologie die ook wordt toegepast in de professionele Varicam-camera's van Panasonic. Bij een Single Native ISO-beeldsensor neemt de ruis normaal gesproken toe als de gevoeligheid toeneemt. De beeldsensor met Dual Native ISO minimaliseert de ruis echter door op basis van de gevoeligheid het optimale circuit te kiezen voordat gain-verwerking plaatsvindt. Hierdoor kunnen er opnames worden gemaakt bij een hoge gevoeligheid van maximaal ISO 51200.

Met de LUMIX BGH1 kunnen intern 4:2:0 10-bits C4K/4K 60p/50p video's worden opgenomen. De camera legt videobeelden vast met een speciale gammacurve die compatibel is met ITU-R BT.2100 en gebruikers kunnen nu Hybrid Log-Gamma (HLG) kiezen in Photo Style. Ook wordt C4K/4K HEVC/H.265, een opnamemodus met een lage bitsnelheid voor HLG, geboden. De camera is verder voorzien van het V-Log L-profiel met een groot dynamisch bereik van 13 stops. Daarnaast kunnen 4K 4:2:2 10-bits video's worden vastgelegd via HDMI-uitvoer. Met de functie VFR (Variable Frame Rate) kunnen gebruikers overcranked (voor slow-motioneffect) en undercranked (voor fast-motioneffect) video-opnames maken in C4K/4K (60 fps, maximaal 2,5x langzamer in 24p) of Full-HD (240 fps, maximaal 10x langzamer in 24p). De minimale framesnelheid voor fast-motioneffectvideo's is 2 fps.

De LUMIX BGH1 maakt ook gebruik van geavanceerde deep learning-technologie die bepaalde onderwerpen detecteert, zoals mensen en snelbewegende dieren (bijvoorbeeld honden, katten en vogels). Met name bij mensen worden naast de ogen ook het gezicht, lichaam en hoofd apart herkend door realtime detectietechnologie, om nog nauwkeuriger te kunnen scherpstellen. De camera blijft de persoon volgen zelfs als hij/zij snel beweegt, de rug naar de camera draait, het hoofd kantelt of zich verder van de camera af beweegt.
Note: De kijkhoek wordt kleiner als de framesnelheid wordt ingesteld op 201 fps.

2. Groot gebruiksgemak bij het maken van video's en uit te breiden met externe apparaten
Op de LUMIX BGH1 is een nieuwe technologie voor warmte verspreiding toegepast, zodat er onbegrensd video's kunnen worden opgenomen. De body is gemaakt van een legering van aluminium en magnesium en is daardoor duurzaam en licht. De LUMIX BGH1 is een compacte, lichte box-systeemcamera die voldoet aan de normen voor Power over Ethernet+ (PoE+). Zowel de fysieke als elektrische installatie zijn hierdoor eenvoudig uit te voeren. Met de LUMIX Tether for Multicam software voor pc's van Panasonic kunnen maximaal 12 LUMIX BGH1-camera's2 worden bediend. Na een toekomstige firmware-update zal ook bekabelde IP-streaming (RTP/RTSP) worden ondersteund.

De camera heeft naast een USB 3.1 Type-C aansluiting ook een 3G-SDI- en een HDMI Type-A-aansluiting, die kunnen worden gebruikt voor gelijktijdige uitvoer. Met behulp van de functies GenLock IN en Time Code IN/OUT, die gesynchroniseerde video-opnames onder verschillende hoeken mogelijk maken, kan een systeem worden opgezet met externe monitors, rigs en gimbals van andere fabrikanten.
De LUMIX BGH1 heeft een dubbele SD-kaartslot voor Back-up en Relay Recording.

3. Andere specificaties
Ondersteunt anamorfische lenzen (4:3)
Heeft tally-lampjes (1 voor en 1 achter) en een netwerkverbindingslampje 3,5mm-audiojack (in/uit) compatibel met XLR-microfoon DMW-XLR1 (apart verkrijgbaar)
Generieke afstandsbediening (2,5 mm)
2,4 GHz Wi-Fi-connectiviteit en Bluetooth 4.2 (BLE)
Meegeleverde accessoires zijn een kabelvergrendelingsband, AC-adapter en AC-kabel
Camerabediening op afstand via applicatiesoftware (LUMIX Tether for Multicam en LUMIX Sync)
Tethered foto's maken met LUMIX Tether for Multicam-software
Een SDK3 (Software Development Kit) voor het bedienen van de camera via USB wordt gratis verstrekt.

Prijs: € 2.099,-
Beschikbaar: medio november


Wed, 14-October-2020 09:43

Algemene voorwaarden | privacy statement