Nationale Opera & Ballet investeert in led-toneelverlichting

Vrijdag 26 februari kon Podiumtechniek een contract met Nationale Opera & Ballet tekenen voor de levering van 162 duurzame led-schijnwerpers van het Duitse merk JB-Lighting. Adjunct directeur techniek Pieter Huijgen: “Na een jarenlange zoektocht naar waardige vervangers van de huidige halogeenschijnwerpers en schijnwerpers met een gasontladingslamp waren vorig jaar de ontwikkelingen in led-toneelverlichting dusdanig gevorderd dat het mogelijk werd de overstap te maken naar deze vorm van duurzame verlichting.”

De gunning van de aanbesteding van Nationale Opera & Ballet aan Podiumtechniek B.V. markeert een belangrijk punt in de transitie naar led-bronnen als theaterverlichting. Deze investering staat niet op zich. Recentelijk werden ook moving heads van JB-Lighting geleverd aan vooraanstaande podia als De Doelen - Rotterdam, Philharmonie - Haarlem, Schouwburg Ogterop - Meppel, De Nieuwe Schuur - Herpt en het AFAS Theater - Leusden. In Duitsland, Oostenrijk en Scandinavië gingen veel gerenommeerde podia al over tot ingebruikname van JB-Lighting led-spots. Meer informatie over het gebruik van JB-Lighting bij toonaangevende podia.
 
De aanbesteding van Nationale Opera & Ballet betreft JB-Lighting P12's Profile (High CRI), P18's Profile(High CRI) en P18's Wash (High CRI).
 
Op de foto ondertekent Bob Ages van Podiumtechniek B.V. het contract bij Nationale Opera & Ballet (Fotocredits: Monique Struijs). 
 
Voor meer informatie:info@podiumtechniek.nl / +31 (0) 85 4015929
 


 

Tue, 09-March-2021 15:35

Algemene voorwaarden | privacy statement