Nationale Opera en Ballet kiest JB-Lighting P18 Profile

Nationale Opera & Ballet is overgegaan tot de aanschaf JB-Lighting P18 Profile in High CRI-uitvoering. De technici van de Stopera waren al 1 à 2 jaar aan het experimenteren met verschillende spots in deze categorie ter vervanging van de VL1000's. De keuze viel uiteindelijk op de P18 van JB-Lighting. Formaat en gewicht waren doorslaggevend. De P18 biedt dezelfde lichtopbrengst (28.000lm) en mogelijkheden als de concurrentie, maar is bijna de helft kleiner en lichter (32kg).

Waar ze onder andere naar op zoek waren was een merk dat identieke kleurgedrag en kleurmenging kan leveren in kleine en grote armaturen, zodat die moeiteloos op specifieke posities te combineren zouden zijn. In zijn algemeenheid bleken armaturen met kleinere wattages een neiging hebben iets blauwer licht te produceren. Dit probleem lost de P18 op doordat hij zó compact is en tegelijkertijd dusdanig presteert dat het eigenlijk een grote én een kleine spot in één is. Met een geluidsniveau van 29dB(A) schaart de P18 zich bovendien onder de stilste led-armaturen.

Omdat de JB’s in eerste instantie bedoeld zijn voor het front werd gekozen voor de High CRI-uitvoering. Deze heeft een CRI-waarde >90; een hoge waarde bij dit formaat en deze lichtopbrengst. De lange levensduur en de garantie dat onderdelen tot in de lengte der dagen op voorraad worden gehouden, plus de toezegging dat modellen extreem lang in productie worden gehouden zodat je bij uitbreiding van het arsenaal aan licht niet noodzakelijkerwijs op andere armaturen hoeft over te stappen, maken van de aanschaf van JB-Lighting-producten een zeer veilige investering.

Fri, 25-October-2019 14:52

Algemene voorwaarden | privacy statement