Ondersteuning voor Geopalcos-festival door Infinity, Showtec en DMT

Dinsdag 30 november 2021
Infinity Furion S401 Spots, iW-1915 RGBW wash moving heads, Showtec Helix S5000 Q4 RGBW LED wash fixtures en DMT Pixelscreen E6 MKII LED-schermen werden tot volle tevredenheid ingezet op het Praça al Mouhatamid Ibn Abbad in Silves tijdens het Geopalcos zomerfestival in de Algarve in het zuiden van Portugal. De fixtures en schermen waren perfect in staat om de specifieke wensen van de exploitanten te vervullen en ondersteunden de optredende artiesten voortreffelijk.

Geopalcos is een tweejaarlijks evenement dat tot doel heeft kunst, wetenschap en natuur te verbinden in het Geopark-gebied in de zuidelijke regio van Portugal (de Algarve). Kunstenaars en wetenschappers worden uitgedaagd hun vaardigheden en deskundigheid te combineren en kunst en wetenschap door natuurliefhebbers te laten ontdekken, om kunstliefhebbers door de natuur en langs paden van kennis te leiden, en om het publiek zich te laten relateren aan hun kennis via de natuurlijke en kunstmatig gecreëerde schoonheden in hun omgeving. Tussen 29 mei en 12 september 2021 wordt het publiek bij 10 gelegenheden, op verschillende locaties, uitgenodigd om deel te nemen aan dialogen tussen traditie en creativiteit/innovatie, om rond te dwalen en de Portugese samenleving, gastronomie en streek te (her)ontdekken, en om deel te nemen aan verschillende initiatieven: voorstellingen, interactieve installaties, zintuiglijke paden en ervaringen, concerten, tentoonstellingen, disciplinaire kruisingen, theatrale creaties, debatten, workshops, enzovoort.

Om de doelstellingen van het festival te benadrukken, had Highlite's Portugese distributeur Lagotronics zes stuks van Infinity's high-end Furion S401 Spots, acht Infinity iW-1915 RGBW wash moving heads, acht Showtec Helix S5000 Q4 RGBW Outdoor LED Wash fixtures en 44 DMT Pixelscreen E6 MKII LED-schermen geleverd aan Nuno Lourenço van audiovisueel leverancier Stageteam in Messines de Baixo. Op 10 juni traden op het Praça al Mouhatamid Ibn Abbad in Silves de musici Pedro Pinto en João Mestre samen met danseres Laura Abel op in "A Terra Onde Se Nasce" (het gebied waar je geboren bent), een originele voorstelling waarin poëzie, muziek en dans werden samengebracht. De apparatuur werd gebruikt op een groot podium en leverde een indrukwekkende lichtshow op.

De Pixelscreen E6 MKII's werden gebruikt om een grote dynamische achtergrond van 6 x 3 m en twee podiumschermen van 2 x 1 m te creëren, wat de ambiance van de show aanzienlijk vergrootte. In de bekwame handen van de technici slaagde het grote aantal fixtures en schermen er gemakkelijk in om de juiste sfeer te creëren voor de artiesten tijdens hun optreden. De volle en levendige kleuren lieten zowel het publiek als de artiesten nóg meer opgaan in de show.