Open dag op nieuwe energie-neutrale locatie Van Ham Tenten & Podia

Sinds 1 december zijn alle medewerkers van Van Ham Tenten & Podia verhuisd naar hun nieuwe werkplek. Komende zaterdag gaat dat feit gevierd worden met klanten en relaties. een dag later is iedereen welkom op de opendag

Martijn van den Broek vertelt: “We zitten hier in het eerste volledig energie-neutrale pand van een tenten- of podiumbouwer in Europa en misschien wel in de hele wereld. Met ruim 800 zonnepanelen op het dak en vele warmtebronnen wordt alle energie helemaal zelf opgewekt. De oude gasleiding is afgesloten. Daarnaast levert het pand nog stroom terug. Buiten het eigen gebruik zullen er ongeveer 80 huishoudens voorzien worden van stroom. Voor ons is het een hele bewuste keuze geweest om energiezuinig te bouwen. We hebben nu eenmaal maar éé wereldbol en daar zullen we het toch mee moeten doen. Als wij dan nieuw gaan bouwen, vind ik het niet meer dan logisch dat we dit ook zo energiezuinig mogelijk doen. Het heeft echt heel veel voeten in aarde gehad om dit allemaal financieel en technisch voor elkaar te krijgen, maar het is uiteindelijk wel gelukt.” 

Alles op het terrein is gebaseerd op optimaal en prettig werken. Martijn: “Als je de beste mensen in dienst wilt hebben moet je er ook goed voor zorgen. Wij hebben ervoor gekozen om niet op functionaliteit te bezuinigen. We hebben ons eigen dubbele tankstation met biodiesel, zodat onze helden makkelijker onze vrachtwagens en machines kunnen tanken. En altijd op Biodiesel kunnen rijden. Het magazijn hebben we compleet drempelloos gemaakt, zodat je zo rustig en fijn mogelijk rond kunt rijden. Geen klinkers die verzakken, maar 10.000 m2 buitenopslag die volledig is uitgevoerd met een betonnen vloer. Op deze manier hopen we ook over te kunnen stappen op elektrische heftrucks i.s.m. Toyota Nederland en Toyota Japan zijn we een speciale truck voor buiten aan het ontwikkelen. Binnenkort komt de eerst speciaal gebouwde heftruck voor onze toepassingen om hier een testperiode te draaien. Als dit werkt gaat Toyota de heftrucks in productie nemen en bij ons alle gastrucks vervangen door electrische trucks."

Mensen belangrijker dan spullen!
“Spullen kopen kan iedereen”, vertelt Martijn verder. “Zorgen dat alles goed en veilig opgebouwd wordt, dat is veel moeilijker. Waar ik echt trots op ben, zijn al onze mensen. Van Ham is van ons allemaal. Iedereen binnen het bedrijf is even belangrijk. Of je op kantoor zit of op de vrachtwagen, tenten bouwt of de wc’s komt poetsen, iedereen hebben wij nodig, om samen een goed resultaat te halen. De ketting is zo sterk als de zwakste schakel. We hebben op dit moment een team van 30 fulltime medewerkers, 3 parttime medewerkers en 25 vakantie- en oproepkrachten. In de zomer wordt dit aangevuld met tussen de 100 en 150 uitzendkrachten en zzp-ers. Door de nieuwe locatie kunnen we nu weer gaan groeien. Dat groeien willen we vooral doen in mensen. Door de nieuwe locatie hebben we er een heleboel nieuwe taken bijgekregen. Al die extra functies willen we nu eerst goed in gaan vullen, voordat we verder in spullen groeien. Mijn mensen zijn mijn belangrijkste kapitaal. Ik ben super trots op hen allemaal, stuk voor stuk, en ik hoop dat ze allemaal nog lang blijven."

OPEN DAG
Komende zondag 2 februari staan van 11.00 uur tot 16.00 uur alle deuren open, voor iedereen die geïntresseerd is. De koffie staat klaar en er is van alles te beleven

Van Ham Tenten & Podia
Hallenstraat 20
5531 AB BladelThu, 30-January-2020 14:04

Algemene voorwaarden | privacy statement