Osram is lichtpartner Eurovisie Songfestival 2019

Van 12 tot 18 mei draait het in Tel Aviv alleen maar om muziek: Israël organiseert als gastheer van het 64e Eurovisie Songfestival het populaire tv-spektakel onder het motto 'Dare to Dream!' (Durf te dromen). Osram ondersteunt ook dit jaar het evenement als officiële lichtpartner.

Emoties spelen een grote rol als 42 acts de strijd met elkaar aangaan voor hun grote droom: winnen voor hun land. Ze worden begeleid door een lichtshow vol dynamische effecten, kleuren, vormen en dimensies. Stage designer Florian Wieder ontwerpt voor het songfestivalpodium van 2019 een moderne en sfeervolle setting. De Israëlische ontwerpers Ronen Najar en Dakar Azulay hebben de opdracht gekregen om de lichteffecten voor het Eurovisie Songfestival te implementeren. De composities van licht en geluid zorgen in het internationale congrescentrum van Tel Aviv in 2019 voor een sfeer waarvoor superlatieven tekortschieten en waarin tegelijkertijd het karakter van de stad wordt weerspiegeld: bruisend, uniek en innovatief.

Overal in Tel Aviv opvallende lichtcomposities
Net als vorig jaar is de lichtshow ook in de stad te bewonderen: Osram verlicht niet alleen het Eurovisie Songfestival zelf, maar ook verschillende bezienswaardigheden in Tel Aviv. De kijkers bepalen in welke kleuren de bezienswaardigheden worden verlicht met behulp van de officiële app van het Eurovisie Songfestival.

Kijkers die willen meedoen, downloaden de app en stemmen via Osram light voting op de liedjes in de halve finales en de finale. Elk aantal punten van 1 tot 12 staat voor een bepaalde kleur. De gemiddelde waarde van alle stemmen levert een eindscore op en daarmee de kleur waarin de bezienswaardigheden worden verlicht. Koele kleuren zoals blauw geven aan dat het liedje het publiek 'koud' laat, terwijl warm rood betekent dat het optreden 'spectaculair' is. De resultaten zijn direct zichtbaar in de stad en via webcams ook overal in de wereld.

Foto: Osram © Ralph Larmann

Tue, 26-February-2019 11:28