Overname Rolight: Rob Evers geeft stokje door

Maandag 6 maart 2023
Ellen Dijk en Robin Eijlders (allebei al jaren actief binnen Rolight) nemen Rolight over van oprichter en eigenaar Rob Evers. Robin Eijlders is vanaf nu het aanspreekpunt voor Rolight, Ellen Dijk voor Admiral Staging. Alledrie zijn zeer blij met deze stap waarbij dus nieuwe eigenaren het Rolight-podium betreden.

Ellen Dijk vertelt: “Vanaf het eerste gesprek had ik een klik met Rob en Robin. Al snel pakte ik veel verschillende taken op binnen Rolight. Samen met Robin zat ik al een tijdje in het managementteam van Rolight. Nadat Rob aangaf ooit een keer met pensioen te willen gaan, hebben Robin en ik deze kans samen aangepakt.” In de toekomst hoopt Dijk Admiral Staging nog meer te zien groeien: "Ik draag dan ook graag de Admiral pet en heb veel plannen om de bekendheid te vergroten. Met Twentse nuchterheid A-merken verkopen, dat is onze missie bij Rolight. Op het moment hebben we al veel mooie merken in ons assortiment en we hopen in de toekomst nog meer mooie merken hieraan toe te voegen. Daarnaast delen we graag onze kennis”

Stap voor stap
Robin Eijlders rolde op jonge leeftijd in de wereld van licht en geluid. "Sindsdien heb ik daar mijn passie gevonden en kan ik het niet meer loslaten. Zelf kom ik dus uit het veld. In de bijna zeven jaar dat ik bij Rolight werk heb ik de positie bereikt waarin ik mij nu bevind: mede-eigenaar. Dit is niet van de één op de andere dag gegaan, maar ik ben hier stap voor stap naar toe gegroeid. Eigenlijk ben ik drie jaar geleden al begonnen met de werkzaamheden die horen bij een eigen onderneming. Naast deze mooie titel verandert er dus niet veel voor mij. Ik voel me nog steeds dezelfde Robin. Toen Rob vroeg waarom Ellen en ik het niet met z’n tweeën gingen doen, vond ik dat direct een goed idee. Ellen en ik vullen elkaar perfect aan en halen daardoor het beste bij elkaar naar boven. We kennen elkaar goed en weten wat we aan elkaar hebben.”

Kennis delen
“Als we ergens voor kiezen, dan gaan we er ook vol voor", gaat Eijlders verder. "Wij hebben de kennis in huis en willen hiermee in de toekomst alle vragen op het gebied van theatertechniek beantwoorden. Daarnaast willen we nog meer cursussen en trainingen gaan aanbieden. Want ons motto is: Deel je kennis om onze wereld van theatertechniek nog mooier te maken.”

Familie
Rolight-oprichter Rob Evers geeft zijn bedrijf vol vertrouwen door aan Dijk en Eijlders: “Ik ben erg blij hoe deze overname is verlopen. Het bedrijf blijft binnen de familie, zo voelt dat voor mij. Ellen en Robin vullen elkaar uitstekend aan. Ellen met haar pit en soms andere manier van denken. Robin met zijn commercie én technische kennis van producten. Waar vind je die combinatie?! Samen hebben zij weer jaren de tijd om Rolight naar een nog hoger plan te tillen. De ambitie en enthousiasme spat er bij die twee vanaf. Voor mij is het mooi geweest. Ik kijk terug op veertig hele mooie jaren. Bedankt allemaal.”