PTZOptics Superjoy-G1 - nieuwe multifunctionele camera controller

Maandag 12 april 2021
PTZOptics, toonaangevend fabrikant van betaalbare broadcast-kwaliteit robot/PTZ camera's, kondigt de release aan van de PT-SuperJoy-G1 Joystick Controller, een uitgebreide oplossing die seriële en netwerk-gebaseerde camera controle ondersteunt. De SuperJoy brengt geavanceerde multicamera productiecontrole binnen handbereik van gebruikers van elk niveau. Gebruikers hebben volledige controle over elke PTZOptics of HuddleCamHD camera, maar ook over Sony, Birddog, Newtek en andere PTZ camera's voor bepaalde instellingen. 

"Er is geen verkeerde use case voor de SuperJoy", zegt Matt Davis, Lead Engineer bij PTZOptics. "We hebben deze joystick ontwikkeld om op een gemakkelijk manier samen te werken met de meeste bestaande setups van gebruikers. We wilde hem universeel maken, zodat hij met zoveel mogelijk apparatuur/protocollen compatible is. Ongeacht het project, Superjoy moet multi-inzetbaar zijn."

Presets met On-The-Fly aanpassingen
De SuperJoy kan worden geprogrammeerd met maximaal 255 PTZ-camerapresets, waaronder 9 'snelle presets'. Gebruikers kunnen ook maximaal vier camerabedieningsgroepen aanmaken, zodat ze gemakkelijk van scène kunnen veranderen. De vier aanpasbare knoppen van de SuperJoy kunnen worden geprogrammeerd om 'superpresets' te activeren die verder reiken dan de camera en aangepaste opdrachten verzenden via HTTP, UART, TCP of UDP naar op het netwerk gebaseerde apparatuur, waaronder lampen, luidsprekers en displays. Vrijwel elk apparaat dat via IP kan worden bediend, kan door de SuperJoy worden geactiveerd.

De SuperJoy biedt veel meer controle dan alleen camerapositie en zoom. Met behulp van incrementele knoppen kan de operator de pan, tilt, zoom en vooringestelde snelheid aanpassen. De SuperJoy heeft ook knoppen voor minieme aanpassingen aan zoom, focus, iris/sluiterinstellingen en rood- en blauwversterking. Deze mogelijkheid tot fijn-afstelling is additioneel op de beschikbare bedieningselementen instellingen. De ingebouwde 'basismodus' schakelt de meeste andere besturingsmogelijkheden m.u.v. de joystickbesturing voor één camera en de presets, terwijl de 'matrixmodus' de gebruiker de mogelijkheid biedt presets op te roepen voor maximaal drie camera's. Ongeacht de modus licht de SuperJoy de beschikbare knoppen voor de gebruiker op. Dankzij de basis- en matrixmodi kunnen zowel professionals als beginnende gebruikers videoproductie maken zonder problemen. 

Veelzijdig, krachtig, toegankelijk
De SuperJoy is nu te bestellen en is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen en producties. Met zijn veelzijdige presets en fijnafstellingsmogelijkheden is het mogelijk zelfs de meest complexe producties met meerdere camera's onder controle te krijgen. Ga voor productspecificaties en meer informatie naar www.mvde.eu/nl/products/pt-superjoy-g1