Painting with Light introduceert Realites

De Genkse marktleider in licht- en videodesign Painting with Light heeft het baanbrekende 'Realites' ontwikkeld. Realites is een ingenieuze virtuele lichtontwerptechnologie waarbij de belichting van personen en decorstukken op een podium, in real-time, wordt afgestemd op het digitale decor van diezelfde scène. Luc Peumans, CEO Painting with Light, verduidelijkt: “Deze technologie laat de lichtontwerper en -programmeur toe om de vooraf bepaalde sfeer en inhoud van het digitale decor (via LEDschermen of projectie) en de acteurs te belichten en dit allemaal vanaf de verlichtingsconsole. Het grote voordeel hiervan is dat de video-inhoud niet telkens opnieuw moet worden gerenderd, wat een enorme tijdsbesparing oplevert.”
 
Realites is een flexibele oplossing voor video-georiënteerde shows, die zeer realistische lichteffecten (focus of schaduw) creëert door de directe interactie van de 2D- en 3D-elementen op het podium. De real-time workflow en rendering versnellen het productieproces en maken het mogelijk om video en decor nog aan te passen tot zelfs net vóór de start van de show of het evenement. Bovendien worden de creatieve mogelijkheden enorm uitgebreid en is Realites zeer budgetvriendelijk.
 
Doeltreffende en flexibele
Painting with Light ontwikkelde deze technologie speciaal voor de Studio 100 spektakel-musical "40-45”; een prestigieus project uitgerust met de allernieuwste technologieën, en met reeds meer dan 600.000 bezoekers een ongekend succes. “Met acht bewegende tribunes kon het publiek de show vanuit alle hoeken zien, zo’n complexe 360° belichting kon onmogelijk met de bestaande lichttechnologie succesvol worden neergezet”, aldus Luc Peumans. 

De 'virtuele lichten' die Realites gebruikt, zijn ‘extra’ lichten naast de fysieke klassieke lichtinstallatie in het theater. Deze virtuele lichten zijn ingebouwd in het 3D-model van de videoserver voor de show, en kunnen bediend worden via de verlichtingsconsole door de light operator. 
Na het toewijzen en selecteren van de virtuele lichten, worden alle standaardparameters - positie, pan, tilt, intensiteit, focus, iris, enz. - aangepast op de videoschermen. Dit wordt vervolgens opgenomen in dezelfde tijdslijn die de echte belichting van het decor of de acteurs/ muzikanten in de scène regelt. 

De schermen op deze manier bedienen is een zeer efficiënte manier van werken tijdens programmeer-, technische en repetitieperiodes. Elke beweging, scène en lichtinvalshoek kan zo vooraf worden gesimuleerd en geoptimaliseerd, wat leidt tot verbluffende resultaten. 
Het last-minute aanpassingsvermogen houdt bovendien in dat elke verandering in video-inhoud snel en eenvoudig opnieuw afgestemd wordt op de effectieve belichting, en zo niets aan het toeval wordt overgelaten. 

“Realites is een gepatenteerde technologie van Painting with Light en zal worden gebruikt bij al onze toekomstige projecten met digitale decors. Onze klanten kunnen naast de toewijding en expertise van onze teams, zo ook hun zin voor detail en innovatie ervaren”, concludeert Luc Peumans. 

Wil je de mogelijkheden en techniek van Realites zelf ervaren, het Painting with Light team toont je graag een demonstratie van de technologie: www.paintingwithlight.com
 

Tue, 22-October-2019 09:47

Algemene voorwaarden | privacy statement