Panasonic Connect kondigt nieuw KAIROS live productieplatform aan op ISE

Dinsdag 31 januari 2023
Panasonic Connect Europe kondigt vandaag de nieuwste KAIROS aan, haar state-of-the-art live productieplatform, en biedt bezoekers op ISE 2023 in Barcelona een preview aan. De nieuwste Kairos is voorzien van twee nieuwe krachtige en stille Core-mainframes, waardoor de reeds innovatieve GPU-verwerking van het platform wordt uitgebreid en het nog grotere en complexere producties kan ondersteunen en rich content kan leveren aan meer en grotere schermen.
 
KAIROS is ideaal voor vele soorten producties, variërend van producties in studio’s tot productie op afstand en streaming van live sportevenementen en concerten. Het platform virtualiseert traditionele switcherfuncties die veel legacy switcher-hardwarebeperkingen elimineren met innovatieve CPU / GPU-architectuur en maakt gebruik van een Multi-format Agile I / O-functie om de één-op-één invoerbeperkingen van SDI-switchers te verwijderen. 

Het huidige instapmodel KC100 levert een flexibel platform ter ondersteuning van producties die een 3ME broadcast switcher kunnen gebruiken en de KC1000 verdubbelt die verwerkingscapaciteit voor grotere en complexere schermen. De nieuwste versies die vandaag zijn aangekondigd, voegen twee nieuwe KAIROS Core mainframes toe, de AT-KC200 en AT-KC2000. 
 
De nieuwe KC200 heeft meer connectiviteitsopties en verwerkingskracht dan de KC100. De KC2000 biedt de meeste capaciteit tot nu toe, met een verdubbeling ten opzichte van de KC1000 voor het aantal bronnen en uitgangen. De verwerkingsprestaties worden verhoogd met minimaal 30% en de clip player capacity met 500% tot in totaal 900 GB. 

Het nieuwe 4RU-chassis voor beide modellen heeft een hoge luchtcirculatie bij lagere ventilatorsnelheden, waardoor het geluid aanzienlijk wordt verminderd en het platform op of direct naast de productielocatie kan worden geplaatst. Het KAIROS-platform ondersteunt native de overgang naar IP- en cloud workflows met gelijktijdige ondersteuning voor SDI, ST 2110 en streaming. ST 2110-ondersteuning stroomlijnt de verbinding met de nieuwste ST 2110-compatibele camera's van Panasonic, de AW-UE160 PTZ en de AK-PLV100GJ Cinelive studiocamera, perfect voor producties met meerdere camera's. 

Beide nieuwe Cores zullen in 2023 beschikbaar zijn en de bijbehorende nieuwe software zal veel nieuwe functies en verhoogde functionaliteit bieden, waaronder verbeterde audio-ondersteuning, 3rd party alliance-integraties, diepere systeemlogondersteuning en GUI-operationele verbeteringen. 

"Deze nieuwste generatie tilt KAIROS naar een hoger niveau en onderstreept nogmaals onze toewijding om het toch al brede scala aan functionaliteiten verder uit te breiden voor onze broadcast- en mediagebruikers. Dankzij het lagere geluidsniveau bedienen we ook de verhuur- en stagingmarkt op zijn weken", aldus Andre Meterian, Director of Professional Video Systems voor Panasonic Connect Europe. "KAIROS is de ideale oplossing voor diegenen die willen overstappen naar een IT/IP-centrisch platform van de volgende generatie voor onbeperkte productiecreativiteit, ongeacht het formaat of de doelgroep van de inhoud."

Deze nieuwste introducties bouwen voort op andere recente KAIROS-ecosysteemontwikkelingen zoals KAIROS Compact Control om eenvoudige controle te bieden over productie van meerdere scènes / meerdere uitvoer met 12XPT-stijlbediening, controle van Ross XPression-graphics en de release van nieuwe KAIROS-softwarebesturingsmodules. 

Voor een preview van het nieuwste KAIROS-generatieplatform bezoekt u Panasonic op stand 3J500 van ISE.