Panasonic gaat draadloos met IMT Vislink

Panasonic heeft samen met IMT Vislink de AK-HC5000 HD, AK-UC3000 en AK-UC4000 4K studiocamera's en de AK-HRP1000/1005 controller compatibel gemaakt met 'FocalPoint'-camerabesturing. Door deze samenwerking wordt de externe draadloze oplossing van IMT Vislink in de studiocamera's van Panasonic geïntegreerd. Hierdoor is een end-to-end video-opname, overdracht en ontvangst van de workflow voor verschillende uitzendtoepassingen mogelijk.

Panasonics AK-UC4000 krijgt in september 2018 ook een software-upgrade, waarmee 4K-uitvoer via een van de 12G-SDI-uitgangen van de camerakop mogelijk wordt. In combinatie met de HCAM-transmitter is Full HD-draadloze videotransmissie mogelijk met de AK-UC3000, AK-HC5000 en AK-UC4000 en 4K-transmissie met de UC4000. 

Dean Chettra, Global Channel Manager bij IMT Vislink: "De HCAM vertegenwoordigt de volgende generatie HEVC 4K UHD-draadloze transmitters, die toepassingen ondersteunt zoals ENG en sportuitzendingen. De HCAM wordt geleverd met zeer flexibele en configureerbare montagemogelijkheden en intuïtieve video-interfaces en kan worden gemonteerd op uitzendcamera's, ENG-camera's en prosumer camera's. Hiermee wordt zijn aantrekkingskracht op de markt vergroot."

Stefan Hofmann, Sales Engineering Manager bij Panasonic: "Met RF-modules die uitwisselbaar zijn tussen gebruikers en een scala aan software-opties, zet HCAM de lijn van innovatieve, hoogwaardige draadloze camerasystemen van IMT en Vislink voort. We denken dat onze gebruikers zullen merken dat deze gezamenlijke ontwikkeling zorgt voor veel gebruiksgemak bij draadloze live uitzendingen."

De HCAM bevat verwisselbare, toekomstgerichte dual SFP-modules die quad 3/6/12G SDI/HDMI/Fiber Optic/SMPTE 2022-6 HD-SDI over IP-interfaces ondersteunen, evenals Wi-Fi- en Bluetooth-functionaliteit met behulp van een speciale Android- en iOS-applicatie.

IMT Vislink verzend sinds eind mei 2018 zijn externe draadloze oplossingen voor de AK-HC5000, AK-UC3000 en AK-UC4000. Dit is op basis van de bestaande HCAM-transceivereenheid, die HD en UHD op een verwisselbare basis ondersteunt.

Fri, 15-June-2018 16:20