Panasonic introduceert nieuwe serie PTZ-camera’s

Panasonic heeft zijn toonaangevende portfolio PTZ-camera's opgefrist en kondigt vijf nieuwe modellen aan waarmee het bedrijf nog beter inspeelt op de behoeften van de markt. De 4K-camera's AW-UE80W/K, AW-UE50W/K, AW-UE40W/K, AW-UE20W/K en de HD-camera AW-HE20W/K zullen vanaf het eerste kwartaal van 2022 beschikbaar zijn. Alle camera’s zijn voorzien van een nieuw direct drive systeem op basis van Panasonic's eigen technologie, waardoor stille en soepele verticale en horizontale bewegingen gegarandeerd zijn.

De digitalisering heeft de verwachtingen over de kwaliteit van video binnen het onderwijs, het bedrijfsleven, bij live-evenementen en in de broadcastsector enorm doen stijgen. Met heldere beelden en een dynamische beeldproductie die alleen kan worden verkregen met de pan-, tilt- en zoombeweging van Panasonic, is het mogelijk om aan die verwachtingen te voldoen, de kwaliteit van online communicatie te verbeteren en het gevoel van aanwezigheid te versterken, zelfs wanneer men niet oog in oog staat met de personen voor de camera. 

De AW-UE40, AW-UE50 en AW-UE80 hebben een 24x optische zoom en een tot 36x intelligente zoom evenals een kijkhoek van 74,1 graden en kunnen in zowel binnen- als buitenomgevingen gebruikt worden. De nieuwste generatie optische beeldstabilisatie (OIS) zorgt voor een uitstekende stabiliteit. Alle camera's ondersteunen PoE, waardoor een oplossing met één kabel mogelijk is waarbij video en audio, besturing en stroom van en naar de camera kunnen worden geleverd via één ethernetverbinding.

De camera’s ondersteunen de nieuwste IP-videoprotocollen, waaronder NDI|HX versie 2 en, in het geval van de AW-UE80, NDI met volledige bandbreedte. Naast RTMP en RTMPS zal ook het SRT-protocol worden ondersteund. De AW-UE80 zal ook het FreeD protocol ondersteunen om integratie met AR- en VR-systemen te garanderen naast 4K/50p videomogelijkheden. 

De 4K-capabele AW-UE20W/K en de geïntegreerde HD-camera AW-HE20W/K zijn PTZ-camera's op instapniveau, die speciaal ontwikkeld zijn voor de zakelijke markt en het hoger onderwijs. Beide modellen beschikken over een groothoeklens, de nieuwste IP-protocolcertificeringen en connectiviteit voor SDI, HDMI, USB en IP. 

Panasonic biedt een compleet ecosysteem van oplossingen om de nieuwe PTZ-camera's probleemloos te integreren in bestaande camerasystemen. Dit omvat het gebruik met zijn remote camera controllers, PTZ Control Center gecentraliseerde besturingssoftware en zijn automatische tracking software voor presentaties en lezingen.

"Panasonic PTZ-camera's zijn de meest gebruikte ter wereld en voldoen aan de behoeften van klanten die de camera’s inzetten voor allerlei opnamen, variërend van nationale overheden tot organisatoren van esports. Recentelijk zijn ze gebruikt op locaties van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo 2020, waaronder het Japan National Stadium en het Tokyo Aquatics Centre," legt Guilhem Krier uit, Panasonic's Head of New Business & Market Development voor MEBD & DSC Business Units. "We hebben aandachtig geluisterd naar de feedback van onze klanten. Op basis daarvan mogen we concluderen dat onze klanten met onze nieuwe modellen eenvoudig de PTZ-camera kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften past. De nieuwe PTZ-camera's zijn een echte plug-and-play oplossing."

Ga voor meer informatie over Panasonic PTZ camera systemen naar: https://business.panasonic.nl/professional-camera/

Meer informatie over de specifieke camera’s op de volgende pagina’s:
•AW-UE80W/K: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/aw-ue80
•AW-UE50W/K: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/aw-ue50
•AW-UE40W/K: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/aw-ue40
•AW-UE20W/K: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/aw-ue20
•AW-HE20W/K: https://business.panasonic.co.uk/professional-camera/aw-he20
 

Wed, 13-October-2021 09:31

Algemene voorwaarden | privacy statement