Primeur in DJ-land: true surround sound

DJ NIVIRO (Tim Peeters), dé EDM belofte van België, bedacht een innovatieve, intensere manier van muziek beleven: XPLISSO (Explore Live Surround Sound). Klank én licht live gesynchroniseerd in true surround sound, waardoor muziekliefhebbers volledig worden opgenomen door de muziek. Met zijn uitvinding wil de jonge DJ de muziekindustrie vernieuwen. Ruim twee jaar experimenteerde Tim Peeters aan dit totaalconcept om klank en licht live te synchroniseren in true surround sound. Het resulteerde in het zogenoemde XPLISSO. Men luistert niet meer vanuit een vast punt naar een stereo- of monobron, maar ervaart de muziek in de volledige ruimte. 

Tim Peeters: “De huidige muziekscene mist vernieuwing en diepgang. Als publiek verlies je makkelijk focus als het geluid steeds uit dezelfde richting komt. XPLISSO is een compleet nieuwe auditieve ervaring, waarbij de muziek de aanwezigen omringt. Ongeacht waar je je binnen de surroundzone bevindt, voel je de kracht van XPLISSO. Dit totaalconcept is een ongelooflijke verrijking voor de elektronische muziekwereld, die de festivalscene onomkeerbaar kan veranderen.”


Beleving centraal
XPLISSO brengt niet alleen surround elektronische dancemuziek bij het publiek, maar koppelt er ook een lichtshow aan. Dankzij een ingebouwde tijdscode in het systeem wordt ook de lichtshow volledig gesynchroniseerd op de beats van de muziek. Beleving staat hierbij centraal. Als meest intense geluids- en lichtbeleving moet XPLISSO een begrip worden in de muziekindustrie.

 

Mon, 15-July-2019 09:52