Prismax imponeert met creatieve en dynamische videowall

Prismax werkt sinds kort met de CORIOmaster van tvONE waarmee zij klanten het neusje van de zalm bieden tijdens grote evenementen. Op hun zoektocht naar efficiënte en multi-inzetbare apparatuur kwam Prismax al snel terecht bij Intronics en de CORIOmaster. De videowall processor die een efficiënte aanpak biedt voor het bouwen van videowall-systemen. Ideaal voor Prismax omdat de oplossing modulair, schaalbaar en makkelijk in gebruik is.

Sneller switchen tussen meerdere outputs
Een mainstage op festivals heeft tot zes full HD outputs. Voorheen gebruikte Prismax hiervoor apparatuur met vaste in- en outputs. Voornamelijk door de groeiende vraag naar LED en de steeds groter wordende LED-schermen, was er nood aan een modulair systeem waar men in- en outputs eenvoudig kan wisselen. Bij omvangrijke shows was het moeilijk om snel te switchen tussen visuals en live beelden.

Op zoek naar betere oplossingen kwam Ruben Gorissen van Prismax terecht bij tvONE en de CORIOmaster. “Een voordeel van tvONE is dat je de CORIOgrapher software op de website kunt downloaden. Met de software kun je de functionaliteiten al bekijken voordat je het systeem koopt.” aldus Ruben. “We kwamen er al snel achter dat de Engelse fabrikant tvONE leverde wat wij zochten, maar we wilden het liefst een Belgische leverancier voor de lokale contacten en ondersteuning. Toen zijn we bij Intronics terecht gekomen en zij hebben snel geschakeld. Ik wilde graag een demo van de CORIOmaster en Intronics liet er geen gras over groeien in de opvolging. Van het één kwam het ander en nu zijn we trotse eigenaar van een CORIOmaster.” voegt Ruben toe.

CORIOmaster; modulair, schaalbaar en makkelijk in gebruik
De shows die Prismax doen zijn vrij intensief. De VJ's zitten vaak in het buitenland om alle diverse shows visueel tot een goed einde te brengen. De visuals die de VJ's gebruiken tijdens de show worden gemaakt in Mechelen. Hier zit een team dat fulltime bezig is met het ontwerpen van de beelden. De flexibiliteit en know how op het gebied van visuele concepten, designs en de live weergave hiervan maakt Prismax een unieke speler binnen de sector.

Bijna elke DJ in de top 30 heeft een team bij zich met eigen VJ’s en visuals. Met de CORIOmaster wisselen VJ’s elkaar soepel en zonder tijdsverlies af, omdat ze van te voren hun set testen. Voordat het optreden begint is het een kwestie van plug and play en de guest VJ’s hebben toegang tot de productie en schermen. De CORIOmaster maakt het mogelijk om evenementen van te voren te configureren en heeft een lage leercurve. De bediening is eenvoudig en snel onder de knie te krijgen.

Een ander groot voordeel is de schaalbaarheid en dat de processor modulair is. Bij een kleine productie is het mogelijk om enkele in- en outputs te gebruiken. Maar de CORIOmaster is ook snel uit te breiden naar een grotere hoeveelheid in- en outputs. Ruben Gorissen vindt dit een grote meerwaarde ten opzichte van andere video systemen die vaste fabrieksinstellingen hebben. “Acht jaar geleden moest je nog voor elke set verschillende kabels gebruiken, nu zit alles bij elkaar en ook nog in een compact formaat.

Samenwerking Intronics, Prismax en tvONE
Prismax wilde tijdens het aankoopproces graag contact onderhouden met tvONE om gedachten en ideeën uit te wisselen over het installatieproces en verbeteringen voor de toekomst. “De samenwerking tussen Prismax, Intronics en tvONE vond ik aangenaam.” zegt Ruben. “Intronics heeft een meeting geregeld met tvONE, zodat we samen alle ideeën en vragen door konden nemen. De event branche ontwikkelt zich snel, we willen constant innoveren.” Door de nauwe samenwerking kan tvONE blijven inspelen op nieuwe features en wensen van Prismax en de CORIOmaster door ontwikkelen. Niet alleen voor Prismax maar voor de hele evenementenbranche.

Debuut CORIOmaster op grootste festival ter wereld
Prismax werkt al jaren samen met het festival Tomorrowland. “Het is altijd een fijne ervaring en het zijn erg leuke mensen om mee samen te werken.” zegt Ruben. Ook dit jaar werden de visuals verzorgd door Prismax, deze keer voor het eerst met de CORIOmaster. De uitdaging was om meer dan 1000 vierkante meter aan LED walls aan te sturen. Dit kon van te voren getest worden in het eigen testlab van Prismax. Momenteel bereidt Prismax een zelfde soort show, qua formaat, in Dubai voor. Vervolgens vliegt de CORIOmaster door naar een festival in Singapore. Prismax zal de CORIOmaster gebruiken voor grote evenementen waarbij er geswitcht wordt tussen meerdere outputs. Vaak huren festivals een derde partij in voor het schakelen tussen de verschillende bronnen. Dankzij de CORIOmaster kan Prismax hun klanten een one-stop-shop showproductie bieden.

Creatieve videowall design software voor de CORIOmaster
CORIOgrapher is de videowall design software voor de CORIOmaster en CORIOmaster mini. In de CORIOgrapher worden afspeellijsten gemaakt die de CORIOMaster toont. Het is mogelijk om 4K videobeelden en stilstaande beelden te combineren in één afspeellijst. CORIOgrapher werkt offline en is eenvoudig te bedienen door drag-and-drop

Fri, 06-September-2019 12:21

Algemene voorwaarden | privacy statement