Red Bee Media lanceert 's werelds eerste volledig softwarematige ongecomprimeerde play-out

Met de lancering van het eerste softwarematige ongecomprimeerde play-out-systeem ter wereld gaat Red Bee Media voorop in de software- en IP-transformatie van de broadcastsector. Deze nieuwe play-out-oplossing, voor het eerst gepresenteerd op IBC 2018, is de eerste ter wereld die ongecomprimeerde video over IP kan uitzenden zonder gebruik van specifieke infrastructuur. Met systemen die draaien op eigen cloud-diensten in meerdere datacenters is Red Bee Media in staat om grote publieke en commerciële omroepen ongeëvenaarde kwaliteit en flexibiliteit te bieden. Er is twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe oplossing, die in de loop van 2019 voor diverse klanten live zal gaan.

De broadcast- en mediawereld evolueert richting volledig softwarematige IP-omgevingen voor play-out, maar de huidige oplossingen leunen nog op ofwel gecomprimeerde videofeeds, of op specifieke hardware die duur in aanschaf en onderhoud is en alleen flexibiliteit biedt bij onbenutte capaciteit. Om te voldoen aan de vraag naar snelle en flexibele inzetbaarheid en lagere kosten voor Tier 1-zenders die videomateriaal willen uitzenden in topkwaliteit en met minimale vertraging, heeft Red Bee Media een volledig IP- en softwaregebaseerde play-out voor ongecomprimeerde videostreams ontwikkeld. Met dit platform is het niet meer nodig om gebruik te maken van speciale hardware of aanvullende infrastructuur voor de correctie van problemen in de videofeeds.
‘De ontwikkeling van een volledig softwarematige play-out en een verbruiksmodel voor de klant was een dwingende ambitie van ons. IP-play-outs waren tot nu toe alleen mogelijk met gecomprimeerde video of gespecialiseerde hardware. Dat was voor ons en onze klanten geen optie. Dankzij onze interne R&D hebben we nu een oplossing voor ongecomprimeerde videostreams van de hoogste kwaliteit, in combinatie met de flexibele prijsmodellen en soepele inzetbaarheid die alleen een IP- en softwaregebaseerd systeem kan bieden, allemaal volledig draaiend op onze eigen kersverse hybride cloud,’ zegt David Travis, Chief Portfolio Officer, Video Services, Red Bee Media.

Een volledig IP- en softwaregebaseerde play-out zal de levering van play-out-diensten in de toekomst diepgaand veranderen. Met deze zuiver softwarematige multivendor play-out kan Red Bee Media niet alleen van bestaande projecten de kosten verlagen en de flexibiliteit verhogen, maar ook de mogelijkheid scheppen voor de lancering van nieuwe projecten en kanalen tegen voorspelbare kosten en met significant kortere oplevertijden.

‘De lancering van een volledig IP- en softwaregebaseerde play-out geeft echt blijk van de kernwaarden die wij als managed service provider bieden. We hebben de technologieën van verschillende leveranciers gebundeld en de gecombineerde functionaliteit daarvan ten volle benut. Zo hebben we iets totaal nieuws en unieks gecreëerd dat niet alleen de huidige play-out-projecten flexibeler en voordeliger maakt, maar ook nieuwe mogelijkheden voor play-out-toepassingen in de toekomst schept,’ zegt Steve Nylund, de CEO van Red Bee Media.

Met zijn nieuwe IP-en softwaregebaseerde play-out, in combinatie met het eigen cloudgebaseerde mediabeheerplatform Nucleus en het managed OTT-platform, biedt Red Bee Media de grootste omroepen en contentleveranciers ter wereld een uiterst flexibele totaaloplossing voor mediaverwerking en -doorgifte.
De nieuwe oplossing wordt in 2019 bij verschillende Europese Tier 1-zenders in gebruik genomen.

Tue, 06-November-2018 14:38