Red Bee Media verzorgt remote production en connectivity set-up EK Beachvolleybal

Voor het CEV DELA EK Beachvolleybal 2018 in Nederland heeft Red Bee Media in opdracht van FabriQ Media en TIG Sports een unieke remote production en connectivity set-up geleverd. In samenwerking met Riedel en United verzorgde Red Bee Media acht dagen lang managed connectivity, remote production en teleport services vanuit vier verschillende tijdelijke locaties.De verbindingen liepen via het Red Bee Media Global WAN en werden beheerd vanuit de centrale MCR in Hilversum, terwijl Outside Broadcast-teams de verbindingen ter plaatse beheerden. Voor deze complexe operatie waren tot wel elf HD-camera’s per locatie, een netwerk bestaand uit 10 Gbit/s-verbindingen en veertig HD-SDI-outputs in Den Haag nodig.

Van 15 t/m 22 juli vond het CEV DELA EK Beachvolleybal 2018 plaats in vier verschillende steden in Nederland: Apeldoorn, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. FabriQ Media Group en TIG Sports bedachten hiervoor een oplossing zodat de productie in alle vier de speelsteden lokaal aangestuurd kon worden. Red Bee Media was verantwoordelijk voor de connectivity services en remote production tijdens het toernooi en zorgde ervoor dat kijkers niets hoefden te missen via tv-uitzendingen en streams.

"Dit is een revolutie op het gebied van de productie van live sportevenementen. We zijn blij dat FabriQ en TIG Sports voor ons gekozen hebben om hun visie te realiseren. We kunnen met trots zeggen dat we een zeer efficiënte en betrouwbare dienst hebben gecreëerd die aan de hoogste eisen voor live evenementen en broadcast connectivity voldoet", aldus Bastiaan Brink, Head of Media Management en Distribution van Red Bee Media Nederland.

Alle vier de tijdelijke locaties waren verbonden met het wereldwijde netwerk van Red Bee Media. Op iedere locatie waren er negen tot elf HD-camera’s inclusief een slow motion camera om alle actie in beeld te brengen. Er werd gebruik gemaakt van meerdere HD verbindingen vanuit Den Haag naar Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht voor de grote schermen en de cameraploegen ter plaatse. Daarnaast waren er uplinks voor meerdere feeds die gebruikt werden voor satellietdistributie en signalen naar de NOS.
Via deze complexe connectivity set-up konden miljoenen kijkers in Europa acht dagen lang in HD-kwaliteit genieten van het spectaculaire toernooi. Dankzij de nauwe samenwerking tussen FabriQ, TIG Sports, Riedel, United en Red Bee Media werd het een geslaagd evenement. Het toont aan wat er in de toekomst allemaal mogelijk is op het vlak van remote production.

"Voor dit evenement wilden we een snelle, soepele verbinding tussen alle locaties creëren. Dankzij ons idee en de betrouwbare dienstverlening van Red Bee Media hebben we een product van wereldklasse kunnen leveren. De samenwerking is uitstekend verlopen en heeft ons geinspireerd om in de toekomst vaker remote production in te zetten voor projecten", aldus Tim Verhulsdonck, oprichter en managing partner van FabriQ Media Group.

De Red Bee Media Connectivity set-up – Feiten en Cijfers
- Er werden event glasvezelkabels gebruikt om tijdelijke portakabins op de locaties aan te sluiten op het Red Bee Media Global WAN
- 9-11 HD-camera’s per locatie (inclusief slow motion-camera’s)
- Meer dan 40 HD-SDI-outputs in Den Haag
- Meerdere HD-verbindingen tussen de locaties en de MCR van Red Bee Media in Hilversum
- Internationale uplinks voor meerdere feeds van de MCR van Red Bee Media naar Den Haag (waaronder een vierdraadsverbinding met de MCR-intercom)
- Dedicated tweerichtings-MADI (audio) van Den Haag naar de andere locaties om de stageboxen op locatie te verbinden met de OBV
- Meerdere ethernet-services voor het beheer van CCU, Hothead, communicatie en internetdistributie
- Lokale 1 Gbit/s ISP-verbindingen, geleverd door het internet exchange datacenter van Red Bee Media op het Media Park in Hilversum
 

Thu, 02-August-2018 15:13