Roland: nieuwe producten om kwaliteit livestream-producties te verbeteren

Donderdag 13 januari 2022
Roland, een toonaangevende fabrikant van professionele audio-, video- en elektronische muziekinstrumentenapparatuur, kondigt drie nieuwe producten aan waarmee livestreamers hun producties naar een hoger niveau kunnen tillen. 

AeroCaster
AeroCaster (zie foto) is een innovatief, gebruiksvriendelijk systeem waarmee iedereen een draadloze multi-camera streaming set-up kan creëren met behulp van mobiele apparaten. Het systeem bestaat uit de AeroCaster VRC-01 hardware control surface en audio-interface, de AeroCaster LIVE-app voor iPad, en de AeroCaster Camera-app voor mobiele iOS- en Android-apparaten. Door gebruik te maken van het gemak en de mobiliteit van draadloze connectiviteit, opent AeroCaster een nieuwe wereld vol creatieve mogelijkheden voor elke livestreamingtoepassing: van online talkshows en muziekoptredens tot live commerce, onderwijs op afstand en nog veel meer.

Met AeroCaster kan je switchen tussen draadloze camerafeeds van smartphones en tablets, alsook screen shares van computers en mobiele apparaten. Het systeem ondersteunt maximaal vier draadloze apparaten tegelijk, samen met de camera op de host-iPad. De geavanceerde videotechnologie van Roland is ook beschikbaar voor het toevoegen van afbeeldingen, titels, videoclips, foto's en meer. De bediening is snel en intuïtief, met een directe streamingverbinding met YouTube, Facebook Live, Twitch en aangepaste RTMP-kanalen via Wi-Fi of 4G/5G mobiele netwerken.

UVC-02 Web Presentation Dock
Het gebruik van webconferentieplatforms om business te doen is een vast onderdeel van het dagelijkse leven geworden. Maar de kwaliteit van ingebouwde computer webcams en microfoons laat veel te wensen over. De UVC-02 Web Presentation Dock helpt gebruikers om die kloof te overbruggen. Via een eenvoudige en betaalbare oplossing die virtuele presentaties opwaardeert met audio/visuele apparatuur met een betere kwaliteit én meer controle. 

De compacte UVC-02 is een desktop-controlehub waarmee de gebruiker een HDMI-camera van hoge kwaliteit, een professionele microfoon en andere audiobronnen kan aansluiten, en deze via één USB-kabel rechtstreeks naar computergestuurde vergader- en streamingplatforms kan sturen. Hij bevat ook een paneel vol hands-on knoppen en schakelaars voor de snelle hardwareregeling van niveaus, muting van audio en video, sound effects en meer.

CGM-30 Gooseneck Microfoon
De CGM-30 Gooseneck Microfoon kan rechtstreeks worden aangesloten op de XLR-ingang van de UVC-02 Web Presentation Dock, waardoor een hoogwaardige desktopoplossing ontstaat die een externe microfoon en bijbehorend statief overbodig maakt. Hij werkt ook met de Roland VR-1HD AV Streaming Mixer en met elk ander product met een fantoomgevoede XLR-microfooningang op het bovenpaneel. 
        
Bezoek proav.roland.com om meer te weten te komen.