Roland introduceert VR-1HD+ HD Video Switcher en streaming device UVC-01

Dinsdag 27 oktober 2020
Roland heeft de komst van haar nieuwe VR-1HD+ HD Video Switcher aangekondigd. Het is een nieuwe toevoeging aan de V-serie van multichannel HD video-switching producten en is geïnspireerd door de behoefte van hedendaagse makers om meer te doen in bijvoorbeeld live-evenementen, zakelijke conferenties, onderwijsinstellingen en gebedshuizen. Er zijn vier HDMI-ingangen beschikbaar voor het mixen van verschillende videobronnen, waaronder camera's, presentatiecomputers, tablets en gameconsoles. En met ingebouwde scaling op ingang 4 kunnen gebruikers automatisch lastige videobronnen synchroniseren en kalibreren zonder externe apparatuur. Daarnaast zijn ook twee onafhankelijke HDMI-uitgangen beschikbaar voor veelzijdige professionele productie.

Met zijn vertrouwde interface verloopt de V-1HD+ -productieworkflow soepel en probleemloos. Paneelknoppen bieden snelle toegang tot het systeemmenu, downstreams key on/off, transition type, picture-in-picture, effects on/off en andere veelgebruikte functies. PGM- en PST-bussen en een transition-/fadebar (T-balk) zijn ook voor handen. Het zijn de meest erkende video switching controllers in de branche en vormen ook meteen de snelste optie voor beginners en vrijwilligers om het te leren. 

Naast het schakelen tussen camera's, stelt de V-1HD+ een enkele operator in staat om professioneel geluid te mixen met zijn geïntegreerde 14-kanaals digitale audiomixer. Twee XLR-microfooningangen met selecteerbare fantoomvoeding bieden ondersteuning voor professionele uitzendmicrofoons. Tevens er is een 1/8-inch ingang voor een lavaliermicrofoon of stereo audiobron, zoals een smartphone. Een extra stereolijningang is beschikbaar op RCA-aansluitingen, en ingebouwde stereo digitale audio van de vier HDMI-ingangen kan ook in mixen worden opgenomen. Elke V-1HD + audio-ingang heeft zijn eigen driebands-equalizer, high pass filter, compressor en noise gate, plus delay om indien nodig audio op video af te stemmen.

De V-1HD+ bevat verschillende real-time monitoringtools om producties er op hun best uit te laten zien en klinken. Een multiviewer-display met tien vensters kan worden toegepast op een of beide HDMI-uitgangen, zodat gebruikers camerabeelden en voorbeeldpresentaties kunnen bekijken en ook opgeslagen stilstaande beelden kunnen kiezen voor ze live naar de programma-uitgang worden gebracht. De opnamestatus van de camcorder kan worden gecontroleerd en er worden ook signaalniveaumeters weergegeven. Audiobewaking via een hoofdtelefoon wordt ook ondersteund.

De krachtige effectengine in de V-1HD + helpt het publiek betrokken te houden met visueel aantrekkelijke inhoud. Met vier compositielagen kunnen operators titels, logo's, opmerkingen op sociale media en meer van een derde toevoegen. De DSK-laag (downstream keyer) kan onafhankelijk een picture-in-picture venster samenstellen bovenop een videofeed, wat vooral handig is voor live en online hybride evenementen.

De V-1HD + bevat ook vele andere nuttige productietools, waaronder ondersteuning voor tally light, het op afstand activeren van opnames van Atomos-recorders en een RS-232-poort voor koppeling met oudere apparatuur.

UVC-01 USB Video Capture
Daarnaast is er de komst van de UVC-01 USB Video Capture, Rolands eerste stand-alone HDMI-naar-USB-videoconversie-apparaat. De nieuwe UVC-01 sluit naadloos aan op de meest populaire producten in de Roland V-serie, inclusief de V-02HD Multi-Format Video Mixer en de V-1HD, V -1HD +, V-8HD en V-60HD videoswitchers.

De Roland UVC-01 USB Video Capture zet de HDMI-uitgang van deze Roland V-serie producten om in een plug-and-play USB 3.0 webcam feed, klaar voor HD livestreaming op Facebook Live, YouTube, Zoom en vele andere populaire live streaming platforms.