Sahara Benelux en Christie ondersteunen artistieke creativiteit op GLOW

Christie, een leider in het creëren en leveren van 's werelds beste visuele en audio-ervaringen, is verheugd dat de nieuwste Christie Laser phosphor projectoren worden gebruikt op het GLOW Eindhoven internationale lichtkunst festival dat nog tot en met 17 november in het centrum van Eindhoven plaatsvindt. In totaal worden 12 Christie D20WU-HS-projectoren gebruikt in een indrukwekkende videomapping installatie op de gevel van de 19e-eeuwse Catharinakerk, een neogotische rooms-katholieke kerk in het centrum van Eindhoven. De projectoren - die worden gesponsord door Christie-distributeur Sahara Benelux - zijn de lichtste en helderste 1DLP laserfosfor projectoren die beschikbaar zijn. "Als Eindhovens bedrijf zijn wij trots op onze bijdrage aan dit grote internationale lichtkunst festival met ruimte voor innovatieve en unieke projecten van zowel binnen- als buitenland," zegt Bernard Gosselink, Managing directeur, Sahara Benelux b.v.

"We zijn verheugd dat Sahara Benelux ervoor heeft gekozen om te investeren in onze nieuwste modellen uit de HS-serie, en het is een beloning om te zien dat ze al worden gebruikt in spraakmakende internationale evenementen zoals GLOW Eindhoven", zegt Miles Donovan, Senior Channel Development Manager, Enterprise, EMEA Christie. "De HS-serie is een uitstekende keuze voor een breed scala aan toepassingen, met een hoge helderheid en levendige kleuren in een lichtgewicht en compacte body (45kg). Het is ons een genoegen om een rol te spelen bij het helpen om 's werelds beste belevingen mogelijk te maken, en we kunnen niet wachten om de creativiteit te zien die bij GLOW te zien is."

Honderdenduizenden bezoekers reizen af naar Eindhoven voor het internationale lichtkunst festival, dat internationaal artistiek talent op het gebied van lichtkunst en -technologie aantrekt. De dertiende editie bevat meer dan dertig kunstinstallaties verdeeld over een 5 km lange route door het stadscentrum van Eindhoven, met het thema van dit jaar op basis van 'Shadows & Light'.

Bij de Catharinakerk zullen bezoekers de Confluence videomapping installatie zien die wordt geprojecteerd door de Christie Laser phosphor projectoren. Die op volle helderheid kunnen werken op een enkel 16 A , 230V-circuit. Het oorspronkelijke project - gemaakt door het Portugeese Ocubo - is geïnspireerd op de samenvloeiing van rivieren en beken in Nederland. De kinetische kunst zal ook virtuele dansers tonen, met kleurige kleuren die de verbluffende architectuur van de kerk benadrukken in een reeks opvallende geometrische combinaties.

Christie distributeur Sahara Benelux sponsort tevens 10 Christie UHD 551-L LCD-schermen voor Glowie, een interactieve kunstinstallatie die chatbot-technologie, spraakopdrachten en lichtkunst combineert.

 

Wed, 14-November-2018 09:25