Sennheiser lanceert nieuwe zangmicrofoon MD 445

Het is niet eenvoudig om een stem te dragen op het podium, te midden van de instrumenten. Daarom heeft Sennheiser de MD 445 ontworpen. De dynamische grootmembraanmicrofoon van de Duitse audiospecialist combineert direct geluid met een strak supercardioïde opnamepatroon en biedt zowel maximale isolatie van andere geluidsbronnen op het podium als een zeer hoog niveau van feedbackweerstand. Met de micro MD 445 met ruisonderdrukking kunnen zangers hun aanwezigheid moeiteloos laten gelden, zelfs in de meest luidruchtige omgevingen.  

"De MD 445 is de krachtigste microfoon in onze MD-serie", zegt Kai Lange, Senior Product Manager bij Sennheiser. "Als de MD 435 Belle is, dan is de MD 445 zeker het Beest. Het snijdt moeiteloos door luide podiumgeluiden om zodat stemmen hoorbaar dichterbij klinken. Het directe, hoge-resolutie geluid maakt de stemmen voller, intenser en assertiever." De akoestiek van de MD 445 is afgestemd op moderne podiumopstellingen met geluidssystemen aan de achterzijde van de performers. De kern van het design is een gloednieuwe lichtgewicht aluminium-koper spreekspoel. De snelle transiënte response zorgt voor een zeer gedetailleerd, genuanceerd en transparant geluid dat wordt aangevuld met intense middentonen en bassen. Het geluid is intiem en open, ongeacht het geluidsniveau van de omringende instrumenten.

Dankzij het ruisonderdrukkende, supercardioïde opneempatroon heeft de MD 445 een enorm voordeel vóór de terugkoppeling. De dynamiek is breed bij 146 dB(A) en de microfoon kan geluidsdrukniveaus tot 163 dB/1 kHz aan. De uitstekende akoestiek wordt geleverd met een mechanisch ontwerp dat bestand is tegen een leven op tournee: De MD 445 is voorzien van een metalen behuizing en heeft een schokbestendige capsule om hem te beschermen tegen contactgeluiden. Een bromcompensatiespoel beschermt de microfoon tegen elektromagnetische interferentie.

De capsule van de MD 445 is ook verkrijgbaar als MM 445 microfoonkop om te gebruiken met de draadloze zenders van Sennheiser. Uitgerust met de standaard Sennheiser-capsule-interface kan de MM 445 worden gebruikt met de draadloze Sennheiser-modellen, van de evolutie draadloze G4- en 2000-serie tot en met Digital 6000 en Digital 9000.

De MD 445 microfoon en MM 445 microfoonkop zijn verkrijgbaar voor EUR 499 (adviesprijs) per stuk.
 

Wed, 18-November-2020 10:06

Algemene voorwaarden | privacy statement