Supersens digitalisteert en converteert met Teranex 2D Processor

Woensdag 9 januari 2013
Het Amsterdamse bedrijf Supersens gebruikt de Blackmagic Design Teranex 2D Processor voor de conversie en digitalisering van analoge videobanden en 8mm en 16mm film voor particuliere en openbare collecties. Het bedrijf doet dat o.a. voor het Stadsarchief Amsterdam en het Groningen Audiovisueel Archief. Supersens is al twaalf jaar actief op dit gebied en heeft haar klantenbestand onlangs verder uitgebreid in Europa.

Supersens maakt nu gebruik van de Teranex 2D Processor voor het digitaliseren van het filmmateriaal, om ruis te verminderen, het beeld te verscherpen en voor het verbeteren van de algehele kwaliteit van het materiaal. Om de collecties te digitaliseren zijn via SDI telecine scanners aangesloten op de Teranex 2D Processor. Het filmmateriaal wordt vervolgens digitaal vastgelegd over de processors\' \'Thunderboltpoort\' en overgezet naar een Mac, waarop Blackmagic\'s Media Express Software draait, dat videobestanden managed en organiseert.. De beelden worden vervolgens bewerkt en gearchiveerd op een interne server. Supersens maakt ook gebruik van Blackmagic Design Smart View Duo rack gemonteerde monitoren en UltraStudio 3D en UltraStudio Express devices voor opname en weergave via Thunderbolt.

Bij Supersens zijn ze blij met deze oplossingen, aangezien de kwaliteit van het werk volgens de mensen binnen het bedrijf aanzienlijk verder verbeterd is. Al tijdens de testfase was het personeel erg onder de indruk en de goede resultaten spreken ook nu nog boekdelen.