TENNAX Audiotechnik bij Podiumtechniek B.V.

Dinsdag 22 juni 2021
Het Duitse kwaliteitsmerk Voice-Acoustic introduceerde een submerk met de bedoeling een gebruikersgroep met een beperkter budget en andere gebruikseisen te kunnen bedienen: TENNAX Audiotechnik. De essentie hiervan is dat de geluidskwaliteit net zo hoog is als die van Voice-Acoustic, maar dat de uitvoering eenvoudiger is en de toepasbaarheid breder. Het idee is dat de losse componenten van TENNAX Audiotechnik op een simpele manier zijn in te zetten in combinatie met reguliere versterkers en crossovers van andere merken. Ze vereisen geen specifieke DSP’s en eindtrappen met betrekking tot cross-over-frequenties e.d. Dat maakt de inzet flexibeler en sluit aan bij de algemene wensen van zalen, podia, bands en dj’s, en PA-verhuurbedrijven.

Uitwisselbaarheid
Waar Voice-Acoustic mikt op geïntegreerde audiosystemen die eenvoudig en snel op te zetten zijn, onderling probleemloos te combineren en tegelijkertijd de hoogst haalbare geluidskwaliteit te leveren, biedt TENNAX Audiotechnik optimale flexibiliteit met hetzelfde streven naar hoogwaardige, krachtige geluidsversterking. Op het moment biedt het assortiment FOH-systemen voor mobiel gebruik tot permanente installatie, zowel voor grote podia als voor bescheidener horecatoepassingen.

Line-up
De huidige line-up bestaat uit vier series: de FLEXI-serie met full range-kasten (6.5”-, 8”- en 12”-tweewegsystemen), de slanke en stijlvolle AXON kolomspeaker (12x 3”), de coaxiale, zeer compacte CENTRI (5“) en de VENTUS subwoofers (12”, 15” en 18”). Deze laatste serie is ook beschikbaar met geïntegreerde, 3-kanaals versterkingssystemen. De AXON-speaker werkt als line array, waarbij het signaal van de twaalf luidsprekers akoestisch wordt gekoppeld en een wavefront wordt gecreëerd met een zo vlak mogelijk frequentiebereik. Ook de geluidsdruk wordt over een groot gebied gelijkelijk verdeeld, zodat de luisteraars dicht bij het geluidssysteem niet onevenredig aan een hoger geluidsvolume worden blootgesteld. 

Geluidssets
De TENNAX Audiotechnik-lijn is algemeen inzetbaar. De componenten kun je probleemloos inzetten in systemen met apparatuur van andere merken. Toch is er ook bij TENNAX een aantal complete sets samengesteld. Voor dj’s bijvoorbeeld, die hoge eisen stellen aan geluidskwaliteit, maar voor wie opbouwen zo snel en simpel mogelijk moet zijn, is een geïntegreerde geluidsset zeer aantrekkelijk. De sets worden al dan niet geleverd met buitengewoon krachtige, geïntegreerde, 3-kanaals klasse-D-versterkers.

Versterkers en X-overs
In het TENNAX-assortiment bevinden zich naast luidsprekers in de vorm van full range-kasten, coaxiale speakers en subwoofers ook versterkers en DSP-controllers, zodat altijd een volledige PA-set of een compleet zaalsysteem kan worden samengesteld. In dat geval is er gekozen voor versterkers van het illustere merk Powersoft en X-overs/processors van het Duitse kwaliteitsmerk ALLDSP. De versterkers die in de VENTUS-subwoofers als optie zijn ingebouwd zijn ook van Powersoft. Dante en andere digitale aansluitingen en communicatie behoren daarbij tot de opties.

Geluid op niveau
Zowel Voice-Acoustic als TENNAX Audiotechnik worden in Duitsland ontworpen en geproduceerd. Met TENNAX Audiotechnik wordt er een aantrekkelijk geprijsd, kwalitatief hoogwaardig alternatief geboden met dezelfde doelstelling als die van Voice-Acoustic: geluid op het allerhoogste niveau.

Meer informatie: 
Podiumtechniek B.V. | 085 4015 929 | info@podiumtechniek.nl | www.podiumtechniek.nl