TT Festival en gemeente Valkenburg investeren met Safesight in veiligheid

Iedereen die bij evenementen betrokken is, zou altijd over de juiste informatie moeten beschikken. In de praktijk blijkt dat niet altijd geval en dat kan tot onveilige situaties leiden. De Nederlandse scale-up Safesight lost dat probleem op met een applicatie die ervoor zorgt dat iedereen altijd over de juiste informatie en takenlijst beschikt. Na diverse festivals, gemeentes en voetbalclubs, kiezen ook het TT Festival in Assen en de gemeente Valkenburg aan de Geul voor Safesight.
 
Tamara Boor van het TT Festival: “Met Safesight willen wij onze productie- en veiligheidsprocessen verder verbeteren. Dankzij het platform weet iedereen precies wat hij of zij moet doen en welke acties al genomen zijn. Ook vallen veiligheidsacties aan elkaar te verbinden. Dat is handig als je te maken hebt met bijvoorbeeld een EHBO-, beveiliging- en productieteam. Het logboek geeft snel inzicht in welke taken voltooid zijn en dat verbetert de kwaliteit van evaluaties. We hopen hiermee ons veiligheidsproces verder te kunnen verbeteren. Ook de productie van events wordt dankzij Safesight gestructureerder.”
 
Marlie Vrösch-Senden, Teamleider Vergunningen van de Gemeente Valkenburg aan de Geul: “Tijdens Kerststad en de Amstel Gold Race zijn er in Valkenburg veel partijen betrokken bij de veiligheid. Safesight is voor al deze partijen een makkelijke tool, die ze snel in de vingers krijgen en direct inzicht geeft in wie wat moet doen. Door de logboek-functie te gebruiken bij de evaluatie ontdek je waar er nog ruimte ligt voor verbetering. Dankzij Safesight hoef je niet meer een paar keer met iemand te bellen, maar geef je via een app de taken door en geef je meteen aan wat urgent is. Je ziet direct of iemand weet of hij of zij een taak moet uitvoeren en of dit al gedaan is. Het overzicht dat Safesight creëert, zorgt voor zekerheid en rust.”
 
Gemeentes, festivals en voetbalclubs kiezen voor software-oplossing
Safesight heeft haar oorsprong in de ondersteuning van festivals, maar rekent inmiddels ook gemeentes, zwembaden en congrescentra tot haar opdrachtgevers. Ook voetbalclubs als FC Twente, Feyenoord en sc Heerenveen gingen met Safesight een samenwerking aan.
 
Edo Haan, bedenker en oprichter van Safesight: “Nu worden er nog vaak aannames gemaakt op het gebied van veiligheid en dat leidt mogelijk tot onveilige situaties. Onze software lost dat probleem op. Onze app borgt dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen de veiligheidsplannen en –afspraken kennen en daadwerkelijk uitvoeren. Dat doen we onder andere door iedereen continu over de meest actuele informatie te laten beschikken. Denk aan briefings en plattegronden, maar ook aan persoonlijke takenlijsten en uitgewerkte calamiteitenscenario’s. Zo is iedereen - vooraf en tijdens hun dienst - optimaal en aantoonbaar geïnformeerd en geïnstrueerd. Safesight neemt onduidelijkheid weg en zorgt ervoor dat veiligheid geen black-box meer is.”
 
 

Wed, 17-April-2019 10:58

Algemene voorwaarden | privacy statement