Televisiedebuut Madrix bij Oudejaarsconference

Vrijdag 4 januari 2013
Op Nederland 1 werd op 31 december de jaarlijkse Oudejaarsconference uitgezonden, waarbij voor het eerst in de Nederlandse tv geschiedenis gebruik werd gemaakt van Madrix software voor de besturing van de dynamische LED verlichting in het decor. De jaarlijkse conference werd geheel uitgelicht door LED afkomstig van het Amsterdamse bedrijf InventDesign. Specialisten in creatieve LED oplossingen voor vrijwel ieder decor.

Door het gebruik van Madrix software is het erg gemakkelijk geworden om scènes te programmeren ondanks het zeer grote aantal DMX RGB fixtures in het decor. \"Er is ontzettend veel mogelijk met Madrix, het werkt snel en effectief. De presets zijn met tal van parameters aan te passen zodat de show geheel voldoet aan mijn wensen\", aldus Marc Heinz, internationaal lichtontwerper in de televisie -en theaterwereld. \"De Madrix software heeft een korte leercurve, wijst voor zich en kan zonder moeite grote aantallen DMX universes aansturen\", vertelt Heinz.

InventDesign leverde overigens de gehele LED installatie voor deze productie. Het bedrijf staat met name bekend om haar maatwerk en uitgebreide hoogwaardige product assortiment. InventDesign is al jaren lang betrouwbare partner voor vele theaterproducties in binnen en buitenland. Zo leverde InventDesign de LED verlichting voor vrijwel elke theatershow van het afgelopen jaar. Enkele producties uit 2012 zijn Shrek, Saturday Night Fever, Dik Trom, Annie, Little Mermaid, Ice Age en Madagascar.

Meer informatie op www.madrix.nl