Tweede ronde Sena Muziekproductiefonds van start

Dinsdag 8 januari 2013
Per vandaag kunnen professionele muzikanten, die niet genoeg middelen hebben voor een kwalitatief hoogwaardige geluidsopname, weer een beroep doen op het Sena Muziekproductiefonds. Er kan een aanvraag worden gedaan voor een financiële ondersteuning van maximaal € 5.000, welke voor tweederde uit een schenking en een derde uit een lening bestaat. Het Sena Muziekproductiefonds is in juni 2012 met een pilot van start gegaan.

De eerste aanvraagtermijn was een groot succes; het fonds ontving ruim 100 aanvragen. Uiteindelijk werden achttien aanvragen toegekend, te weten aan: het Stephanie Franke Quartet, VOF Dudettes, Eefje de Visser, Aafke Romeijn, Jayh Jawson, Daan Kleijn, Marike Jager, Bongomatik, Wild Coast to Sahara, Rik van den Bergh / Bart van Lier 5tet, The Color Ones, Henosis, Ellister van der Molen, La Boutique Fantastique, Mdungu, The Blindfold Test, het Eva Cassidy project en Samora. De eerste muziekopnames zijn inmiddels van start gegaan.

Het fonds is beschikbaar voor Nederlandse musici uit alle muziekgenres. Aanvragen voor de eerste tranche van 2013 kunnen gedaan worden tot en met 14 april a.s. Meer informatie over het fonds is te vinden op www.sena.nl