Update voor reeks Audio-Technica Engineered Sound installatiemicrofoons

Donderdag 14 februari 2019
Audio-Technica’s befaamde Engineered Sound series installatie microfoons heeft voor 2019 een update ondergaan, zo was vorige week te zien op ISE. Ontworpen en gemaakt in Japan, bestaat het modulaire ES assortiment uit vier verschillende elementen voor de ES925 microfoon (cardioïde, hypercardioïde, omnidirectioneel en Audio-Technica’s eigen MicroLine™ condensator opties). Zes verschillende zwanenhalzen en vier power modules, die allemaal onderling uitwisselbaar zijn. Het zwanenhals gedeelte is verkrijgbaar in verschillende lengtes: 6”, 12”, 15”, 18”, 21”, 24”. Alle lengtes, behalve de kortste, hebben een dubbele zwanenhals voor een nauwkeurige positionering.

De vier verschillende voedingsopties van de nieuwe ES line omvatten de ES8544 in-line module, twee flush-mount opties: de ES8755R 3-pin en op afstand schakelbare 5-pin ES8755RC en een deskstand ES8766RC met RGB LED, die acht verschillende kleurvariaties biedt om in lijn te zijn met de merkidentiteit van het bedrijf en om de aan/uit status weer te geven. Met bijna 100 combinaties van capsules, zwanenhalzen en mounts beschikbaar, is de nieuwe ES serie ideaal voor instalaties die een uitstekende geluidskwaliteit vereisen en de flexibiliteit van verschillende configuraties.

Satoshi Yoshino, van de Microphone Development Department bij Audio-Technica, zei: “De nieuwe Engineered Sound series bieden meer flexibiliteit, om zodoende de audio setup aan te passen aan de specifieke wensen. De verscheidenheid aan beschikbare microfoon opties zorgt ervoor dat er een oplossing is voor elke toepassing in bijvoorbeeld meetingrooms en conferentiezalen.”