Upgrade met Yamaha bij NPO 3FM

Een belangrijk onderdeel van radiostation NPO 3FM wordt gevormd door live optredens die bands verzorgen in de Hilversumse studio’s van 3FM. Recent heeft het station daarvoor een QL5 digitale console geïnstalleerd, waarmee het gebruik van Yamaha-mixoplossingen weer voor een lange termijn gegarandeerd is. De technische infrastructuur van NPO 3FM wordt beheerd door Red Bee Media (RBM).

De afgelopen voorbije vijf jaar werd een Yamaha LS9-32 mengpaneel met SB168-ES stageboxes gebruikt in de live room, waarmee de uitvoeringen de meest uiteenlopende artiesten foutloos werden gemixt. Omdat de technologie in de broadcastwereld erg snel evolueerde, was een upgrade nodig. Na testen en de nodige evaluaties door Red Bee Media is gekozen voor een Yamaha QL5-mengpaneel met  een Rio3224-D stagebox.

Een ideale upgrade voor 3FM, die werd gefaciliteerd door Soundsolution uit Winterswijk, dat kan bogen op een jarenlange ervaring met de digitale oplossingen van Yamaha. Het resulteert in een ideale oplossing die past binnen het budget dat beschikbaar was en biedt nu fantastische geluidskwaliteit, flexibiliteit, betrouwbaarheid en een gebruiksvriendelijke interface voor elke sound engineer van de bezoekende artiesten.

Mon, 23-July-2018 15:42