Vogel's neemt resterende aandelen SmartMetals Mounting Solutions over

Vogel's®, marktleider op het gebied van tv bevestigingssystemen, kondigt een verdere uitbreiding van de Vogel's Groep aan. Per 2 november 2020 is SmartMetals Mounting Solutions voor 100% onderdeel van de Vogel’s Groep. In 2018 nam het Eindhovense familiebedrijf al een meerderheidsbelang in SmartMetals, dat net als Vogel's bevestigingsoplossingen ontwikkelt voor AV-apparatuur. Sindsdien werken beide bedrijven intensief samen om met name de  zakelijke markt nog beter te bedienen. Die samenwerking is zo succesvol, dat Vogel's nu de resterende aandelen heeft overgenomen van Vincent Rekveldt, tot voor kort mede-eigenaar van SmartMetals Mounting Solutions.

Product Development Center
De samenwerking heeft beide bedrijven de afgelopen jaren al veel gebracht. Zo zijn in 2019 de R&D en productmanagement-afdelingen van Vogel's en SmartMetals samengebracht in een nieuw Product Development Center in Den Bosch. Hiermee is Europa's grootste Product Development Center voor professionele AV-bevestigingsoplossingen ontstaan. Product engineers, designers en product managers werken er samen aan de nieuwste, innovatieve oplossingen voor de professionele AV-installatiemarkt. 

Gerdi Vogels, Algemeen Directeur Vogel's: “Met deze volledige overname volgt de Vogel's Groep haar pad naar groei en uitbreiding o.a. als specialist in de professionele markt. In de huidige situatie zijn de korte termijn vooruitzichten voor de professionele markt misschien wat onzeker, maar voor de middellange en lange termijn zien we vooral groeimogelijkheden. Na 2018 zijn we samen blijven inzetten op productinnovaties en internationale groei. Deze laatste stap zorgt voor nog meer synergie in de samenwerking en daarmee zetten we in op een nog sterkere marktpositie in de B2B branche.”

Vincent Rekveldt, voormalige mede-eigenaar van SmartMetals Mounting Solutions: "Sinds 2004 heeft SmartMetals zich ontwikkeld tot een specialist in AV maatwerk en liftsystemen. De samenwerking met Vogel’s in 2018 heeft gezorgd voor een verbreding van onze distributie en ontwikkelingsmogelijkheden. En de organisatie is nu klaar voor een volgende stap. Deze overname voelt dan ook als een natuurlijk verloop. Ik heb alle vertrouwen in een goede toekomst en verdere groei van SmartMetals binnen de Vogel's Groep."

Specialisten in B2B branche
Vogel's en SmartMetals zijn beiden bekende merken in hetzelfde werkveld, maar zowel het productassortiment als de diverse marktsegmenten zijn juist grotendeels complementair aan elkaar. SmartMetals is een echte specialist in maatwerkoplossingen voor professionele toepassingen en lift systemen. Vogel's Professional Solutions richt zich met name op montage-oplossingen voor grote, complexe videowalls voor o.a. de retail, corporate en hospitality markt. 

Met volledige toetreding tot de Vogel's Groep kunnen beide merken hun marktpositie verbeteren en nieuwe ontwikkelingen realiseren in de professionele markt voor AV bevestigingssystemen.

Vogel's is een internationale, toonaangevende producent van bevestigingsoplossingen voor tv's, digitale schermen, videowalls, mobiele- en andere AV-apparatuur. Het familiebedrijf is actief in zowel de consumentenmarkt als de professionele markt. Al bijna 50 jaar wordt Vogel's gedreven door haar missie om de perfecte gebruikerservaring te creëren. Vogel’s staat bekend om haar productinnovaties, future proof design, installatie- en gebruiksgemak, focus op veiligheid, gebruik van hoogwaardige materialen en uitgebreide service en ondersteuning. Daarnaast is de zorg voor mens en milieu een belangrijk thema voor Vogel's. Het bedrijf kijkt kritisch naar de herkomst van grondstoffen en de wijze waarop de producten worden gemaakt. Vogel's. For Sure.

Kijk voor meer informatie op www.vogels.com 

 

Tue, 03-November-2020 15:53

Algemene voorwaarden | privacy statement