VondelCS op SMPTE

Naast de al geweldige infrastructuur voor intern gebruik en externe facility bedrijven heeft VondelCS (het kunst & cultuurlab van AVROTROS) in het prachtige Vondelpark, haar twee televisiestudio’s uitgebreid met 5 maal SMPTE bekabeling per studio, afgemonteerd met 3K.93C LEMO connectoren. Peter Belt (hfd. Techniek VondelCS): “Hiermee voldoet VondelCS volledig aan de norm SMPTE 305/SMPTE311, ARIB en EBU, de standaard van nationale en internationale televisie bedrijven. We hopen hiermee onze klanten een nieuw dienst te bewijzen naast de vertrouwde TRIAX die door het hele gebouw aanwezig is. NEP zal als eerste per september gebruik gaan maken van de nieuwe bekabeling voor het WNL programma 'WNL op Zondag' dat wekelijk live uitgezonden wordt vanuit VondelCS."
 
Voor de realisatie is gekozen voor de specialist op dit gebied “Digital & Media Solutions” Jan Derksen managing director van D&MS: “Hiermee loopt VondelCS mijlen ver vooruit op andere externe televisielocaties binnen Nederland. Een verstandige keuze, want na de Olympische Spelen zie je steeds meer facilitaire bedrijven overstappen op SMPTE. VondelCS heeft hiermee de upgrade naar 4K gemaakt en is dus op de toekomst voorbereid.” 
 
OB Vans kunnen bij VondelCS parkeren aan de zijkant van het gebouw en staan dan rechtstreeks tegen de CAR aan alwaar alle audio, video, DMX, UTP Cat6, glasvezel SM/MM en intercomverbindingen rechtstreeks naar de juiste studio kunnen worden geschakeld. VondelCS beschikt tevens over hoogwaardige SDI video, AES/EBU en 4-draads Riedel intercom verbindingen naar en van de MCR in Hilversum.
 
 

Fri, 10-August-2018 08:30